Hétvégi kultúrtorlódás Budaörsön – Két fesztivál, két esküvő, két jubileum (fotókkal)

(Budaörs, 2014. május 12. – Budaörsi Infó) A 2014. május 10.-ei hétvégével Budaörs beírta magát a legtöbb programot felvonultató “nagy kódexbe”. Arra is gondoltunk, hogy a Guiness rekordok könyvében is utána nézzünk-e, hogy van-e olyan hely a nagyvilágban, ahol ennyi minden történik egy hétvége leforgása alatt. Két fesztivál, két esküvő, két jubileum. Nem csoda, hogy hétfőre már mindenkinek lógott nyelve, mint ahogy kiemelt képünkön is láthatják. 

 

Budaörs Fesztivál, Bretzfeld-Budaörs testvérvárosi kapcsolatának 25 éves évfordulója, Lakótelepi Gazdapiac megnyitó, Szélrózsa Fesztivál, TeSzedd, a Föld napja, Jókai Napok, a Budaörsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület fennállásának 125-dik évfordulója, tűzoltó felvonulás, Budaörsi Agrárgazdasági Bizottság rajzversenyének díjkiosztója, jelmezes biciklis felvonulás, Dancing dog-ok és zenekarok, programok, műsorok úton útfélen.

Bretzfeld testvérvárosunkból május 8-án délután fél öt körül érkeztek meg a vendégek a Városházára, ahol Wittinghoff Tamás Budaörs polgármestere köszöntötte őket.

bretzfeld_erkezes2_2014

Bretzfeldi vendégek érkezése, 2014.05.08. 16:41

bretzfeld_erkezes_2014

Bretzfeldi vendégek érkezése, 2014. május 08. 16:50

 

Az érkezést követően nem sokkal megnyitotta kapuit a Kitárulkozások című fotókiállítás is a Városházán Várhegyi Istevean István képeivel. A megnyitón közreműködött a Magyar Mozdulatművészeti Társulat.

mozdulat_muveszeti_tarsulat2

Magyar Mozdulatművészeti Társulat, 2014. május 08. 17:20

kitarulkozas_kiallitas3

Kitárulkozások című fotókiállítás, 2014. május 08. 17:20

 

18:30 tól egy Budapest Voicekoncerten is részt vehettek az érdeklődők, és ezen felül is voltak még programok. Sajnos nem tudtunk ott lenni mindenhol, de nem is csoda, hisz ezen a hétvégén úgy elláttak minket a szervezők programokkal, hogy ha lenne egy programsűrűség-mérő műszerünk, akkor az ezen a hétvégén biztosan kiakadt volna.

Amit egy korábbi cikkünkben elképzeltünk, azt a valóság meg is formázta, hisz a Lakótelepi Gazdapiac megnyitóján a népdalénekeseket követően Wittinghoff Tamás polgármester beszéde közben megérkeztek a szirénázó tűzoltó autók is, egy időben tartották a tűzoltó felvonulást is a piac megnyitóval. Sajnáltuk, hogy nem tudtunk megnézni közelebbről is felvonuló tűzoltó autókat.

 

budaorsi_piac_megnyito8

Népdalénekesek a Lakótelepi Gazdapiac megnyitóján, 2014. május 10.

 

wittinghoff_tamas

Wittinghoff Tamás a Lakótelepi Gazdapiac megnyitásakor, 2014.05.10. 8:17

 

tuzolto_felvonulas

Tűzoltó felvonulás a Lakótelepi Gazdapiac megnyitójáról nézve, 2014.05.10. 8:18

 

A megnyitót követően a Budaörsi Infó átsietett Budaörs Fesztiválra, ahol már nagyban zajlott az eszem-iszom, dínom-dánom, gyerekműsor és mindenféle kézműves foglalkozás.

Eközben a bretzfeldi vendégeink már lázasan készítették a „barátság fájának” másik felét, amiről korábbi cikkünkben már olvashattak.

Bretzfeld és Budaörs közötti testvérvárosi kapcsolat 25 éves évfordulójára kreatív ajándékkal készült februárban: mozaikokból és kerámia dombormű részletekből készített ajándék műalkotást. Az alkotóműhelyen porcelán dombormű részletek felhasználásával születet meg a közös munka, amelyet most terveztek átadni a bretzfeldieknek. Nézzék meg, hogy Budaörsön hogy alakult a fa első fele:

bretzfeld_fa4

2014. február 25. – Városháza

bretzfeld_fa14

2014. február 25. – Városháza

bretzfeld_fa17

2014. február 25. – Városháza

A Budaörs Fesztiválon a bretzfeldieknek is volt dolguk ezzel az alkotással, hisz Budaörs, csak az egyik felét készítette el, és a fa másik felének megalkotása vendégeinkre várt.

bretzfeld_sziget_2014

Budaörs Fesztivál – Bretzfeld sziget -, 2014. május 10.

bretzfeld_sziget2_2014

Budaörs Fesztivál – Bretzfeld sziget -, 2014. május 10.

 

A Fesztiválprogram persze hömpölygött tovább, nem volt megállás egy percre sem. A színpad ismét Wittinghoff Tamásé volt, aki átadta a Budaörsi Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek a 125 éves fennállásának alkalmából az új csapatzászlójukat.

tuzolto_zaszlo5

Budaörs Fesztivál – 2014. május 10.

 

Aztán egy kis zene, ének és nyüzsgés következett, majd pedig megérkezetek a Fillari Team Budaörs Mountain Bike Sportegyesület beöltözött biciklistái, akik így szerették volna felhívni a helyiek figyelmét a sport fontosságára, és arra, hogy a hétvégén, május 16-án kerékpáros felvonulás lesz Budaörsön.

budaors_fesztival_fillari_team

Kerékpáros felvonulás – 2014. május 10.

budaors_fesztival_fillari_team2

Kerékpáros felvonuló – 2014. május 10.

 

De már tekertünk is tovább, hisz az idő csak rohant, a programok pedig olykor jobbról, olykor balról csaptak minket arcon. A színpadokon folyamatosan mentek a zenés-táncos műsorok, közben megérkezett a Szélrózsa Fesztivál csapata is a helyszínre Tündik Tamás vezetésével, és betáncolták magukat a köztudatba, viszont előttük még a terepet a Vivace táncegyüttes mazsorettes felvonulása készítette elő.

2014_majus_budaors_fesztival18

Vivace táncegyüttes – mazsorettes felvonulás
2014. május 10.

szelrozsafesztival4

Szélrózsa Fesztivál táncosainak felvonulása, 2014. május 10.

 

A táncos és énekes műsor végét néhányan négylábú már nagyon várta, mert a program csúszása miatt a Dog dancing – kutyás bemutató egy órát csúszott, és a szőrmókok kevésbé voltak türelmesek, mint a fesztiválozni vágyó fiatalok. Azonban ez a program is sikeresen lezajlott.

budaors_fesztival3

Dog dancing – kutyás bemutató – 2014. május 10.

budaors_fesztival

Dog dancing – kutyás bemutató, 2014. május 10.

 

Ebben a nagy rohanásban nem csoda, hogy még a nyála is kicsordult a kutyusoknak!

Majd az éjszakai élet vette át a szerepet és zenekar zenekar hátán érkezett, hogy szórakoztassa a nagyérdeműt.

A vasárnapi program kicsit humánusabbra sikerült, a Szélrózsa Fesztivál programjai és a Budaörs Fesztivál programjai ezen a napon már egy időben voltak.

Az 1-es számú Általános Iskolában kézműves vásár és táncház várta az érdeklődőket, a Budaörs Fesztiválon pedig Muzsikáló terek, görög party, PADAM, PADAM… és  Beethoven: IX. Szimfóniája.

szelrozsa_Fesztiva2l

Szélrózsa Fesztivál, 2014. május 11.

szelrozsa_Fesztival

Szélrózsa Fesztivál – Táncház, 2014. május 11.

Azt se felejtsük el, hogy ezen a hétvégén volt a TeSzedd és a Föld napja is, és természetesen a szombat még munkanap is volt.

Összefoglalva aki túlélte a hétvégét és nem kapott fesztiválitiszt a fesztivál-túladagolástól, annak jó munkát kívánunk erre a hétre, és hogy ki tudja pihenni a hétvégét!

Nem is csoda, ha most úgy érezzük magunkat, mint a lenti fotón látható kutyus. Jövőre ismét találkozunk, és addigra ígérjük megpróbálunk úgy osztódni, hogy mindenhol ott lehessünk és beszámolhassunk Önöknek a budaörsi eseményekről.

bretzfeld_fesztival2

 

És… ha mindez nem lett volna még elég, két menyasszonyt (egy szőkét és egy barnát) is elcsíptünk ugyanezen a napon, május 10-én, Budaörsön. Az egyiküket a Városháza előtt, a másik hölgyet pedig a Budaörs Fesztiválon a Szabadság utcában.

Na ezt csinálja utánunk valaki.

Két fesztivál, két esküvő, két jubileum.

budaor_Fesztival

2014. május 10.

budaor_Fesztival2

2014. május 10.

(Budaörsi Infó/MSE)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.