Érzékenyítő iskolaprogram Budaörsön

(Budaörs, 2014. április 7. – Budaörsi Infó) A BULÁKE (Buda-környéki Látássérültek Közhasznú Egyesülete) pályázati lehetőséget felhasználva, idén tavasszal három településre szervezett érzékenyítő iskolaprogramot: Érdre, Törökbálintra és Budaörsre. A sorozat harmadik állomásához érkezett, és április 7.-én (építési munkák), 8.-án, 9.-én és 10.-én a budaörsi kisiskolások ismerhetik meg az Ifjúsági Klubban a látássérültek mindennapjait.

 

A Buda-környéki Látássérültek közhasznú Egyesülete 2005-ben alakult a Vakok és Gyengénlátók Közép-magyarországi Regionális Egyesületének társszervezeteként Budaörsön, kistérségi vonzáskörzettel. Alapcéljuk egy olyan fenntartható és komplex működés megvalósítása, mely egyszerre szolgálja az egyéni rehabilitációs folyamatokat és a társadalmi szemléletváltozást is.

Szerkesztőségünk vendége Jenei András volt a BULÁKE alelnöke, aki a budaörsi programokról beszélt nekünk.

„Az érzékenyítő iskolaprogramunk elsősorban általános iskolások számára van kifejlesztve (természetesen több korosztályra adaptálható a program), hogy megmutassuk a résztvevőknek, hogy a látássérültek nem különleges emberek, hanem ugyanolyanok, mint bárki más. Az érzékenyítő programunk úgy épül fel, hogy az adott helységet – ami Budaörs esetében az Ifjúsági Klub –, teljesen besötétítjük, és itt próbálhatják ki a résztvevők, hogy milyen a látássérültek hétköznapjai. Különböző állomásokat rendezünk be bent, és kint is a világosban. Arra természetesen mindig vigyázunk, hogy balesetveszély ne legyen.

Egy osztályra másfél óra jut. Az osztályokat négy kisebb csoportra osztjuk, és a csoportokat négy látássérült kolléga vezeti forgó rendszerben az állomások között.”

 

A programon a Budaörsi Infó is részt vesz holnap, és beszámolunk róla, hogy milyen egy látássérült szemével látni a világot.

Ne felejtsék el, hogy adójuk 1%-ával támogathatják az egyesületet. Ha tehetik éljenek ezzel a lehetőséggel!

 

bulake_plakat

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.