Nem tökéletes az életünk, de így szeretjük

(Budaörs – 2013. december 24., Budaörsi Infó) A decemberi hónapunk többnyire azzal telik, hogy azon törjük a fejünket, mit vegyünk a szeretteinknek, és legfőképpen miből. A Karácsony a szeretet ünnepe, mert szinte minden évben szeretnénk, hogy már végre vége legyen. Egy hónapnyi készülődés, ajándékdugdosás, nagytakarítás és természetesen „ó szép fenyő, ó jó fenyő”…

Fenyő, ami megkeseríti az életünket, ha épp nem sikerült megfelelőt választanunk, mert vagy épp olyan magas, hogy pont nem fér be a lakásba, és ezért átlóg a felső szintre, vagy olyan széles, hogy ki kell vernünk az oldalsó falat, hogy beférjen.

Azonban ha a mérete stimmel és nem sikerült az új karácsonyfaégők, vagy a csillagszóró segítségével felgyújtanunk, akkor megbosszulja, hogy elszakítottuk otthonától, fatársaitól.

Gonosz hadjáratba kezd, és nem elég hogy szúr, még hullajtja is a bundáját, amiből természetesen még hat hónap után is találunk olyan helyeken tüskéket, amelyek az ember számára teljesen megközelíthetetlenek.

Megérkezik a rokonság, és végre együtt van a család, mindenki boldog.

Sütés, főzés, mézeskalács illat. A szokásos fogadalmak, hogy majd holnaptól, és hétfőtől és januártól, amiből természetesen majd jövőre lesz. A menetrendszeri karácsonyi viták, mesék, történetek, ittas rokonok. Ezekn bosszúságok és csillogó fadíszek nélkül valahogy nem is lenne igazi a Karácsony.

Minden évben szidjuk, és olykor még rettegünk is tőle, viszont amikor eljön a szenteste rájövünk, hogy mi így vagyunk boldogok. A sokszínű díszekkel, a kicsit odaégetett vacsorával, a huszadik sállal és zoknival amit a nagyi hoz.

Nem tökéletes az életünk, de mi így szeretjük.

Boldog karácsonyt!

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.