Magyarország pert nyert az Európai Bizottság ellen

2010. május 31-én Magyarország keresetet nyújtott be az Európai Unió Bíróságára az Európai Bizottság ellen a géntechnológiával módosított (GM) Amflora burgonya ipari termesztésének, valamint a melléktermék takarmány célú felhasználásának engedélyezéséről szóló bizottsági határozatok megsemmisítése érdekében.

 

Az Európai Unió Törvényszéke a 2013.12.13-án meghozott ítéletével megsemmisítette a génmódosított Amflora burgonya forgalomba hozatalát engedélyező bizottsági határozatokat. Az ítélet szerint az Európai Bizottság súlyosan megsértette a GMO-k uniós engedélyezésének eljárási szabályait. Azaz az Európai Bizottság nem tartotta tiszteletben az eljárásjogi kötelezettségeit.

Az ítélet egyértelmű megerősítése annak, hogy Magyarország jó úton halad és tovább, és még erőteljesebben kell folytatnunk a harcot az Európai Unióban a GMO-k ellen, az Alaptörvényben is megfogalmazott GMO-mentes mezőgazdaságunk megőrzése érdekében – áll a Vidékfejlesztési Minisztérium az üggyel kapcsolatos közleményében

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.