Magyarok Egyiptomban

Jelenleg öt magyarországi utazási iroda több száz utasa tartózkodik Egyiptomban, ahonnan várhatóan mielőbb hazahozzák őket – mondta Molnár Judit, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének (MUISZ) szóvivője.

 

A Külügyminisztérium szombaton jelentette be: már Egyiptom üdülőhelyeire sem javasolja az utazást a magyar állampolgároknak a biztonsági helyzet érdemi javulásáig. Ezzel egész Egyiptom felkerült a Külügyminisztérium által utazásra nem javasolt területek listájára.
Molnár Judit elmondta, hogy a Neckermannak, az Anubis Travelnek, a Kartago Toursnak, Best Reisennek, valamint a Sun&Fun utazási irodának is vannak Egyiptomban magyar turistái, összesen néhány száz utas.

A szóvivő jelezte: a kinn lévő turistákat az irodák hazahozzák; vélhetően már vasárnap, illetve az azt követő egy-két napban. Molnár Judit kifejtette, hogy ilyen esetekben az irodák maradéktalanul figyelembe veszik a külügyminisztériumi ajánlást és azonnal felveszik a kapcsolatot a légitársaságokkal, hogy minden utas minél előbb visszaérkezzen Magyarországra.

Molnár Judit arra a kérdésre, hogy mi lesz azokkal, akik már befizették egyiptomi útjukat, kifejtette: az utasok kérésére más utat keresnek az irodák az ügyfeleknek, aki pedig nem akar elutazni, azzal az irodák elszámolnak.

“Nem az utazási iroda a szűk keresztmetszet”, hanem a szolgáltató partnerek – vagyis a légitársaságok és a szállodák -, akiknek az utazási irodák kifizették a szolgáltatások ellenértékét – vélekedett Molnár Judit, kifejtve, hogy ilyen esetekben az utazási irodák tárgyalnak a szolgáltatókkal, hogy adják vissza a pénzt. A tapasztalatok alapján a szolgáltatók jellemzően együttműködők szoktak lenni.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.