Együtt-PM: Orbán Viktor áll a Bajnai Gordonnal szembeni támadások mögött

Orbán Viktor miniszterelnök áll a Bajnai Gordonnal szembeni támadások mögött – reagált az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért (PM) választási szövetség a Fidesz szóvivőjének vasárnapi kijelentésére, amely szerint a csődbe ment Hajdú-Bét Rt. károsultjainak és kisbeszállítóinak pénzéből folytatja mostani kampányát az Együtt 2014-PM szövetség vezetőjeként Bajnai Gordon.

 

 

A szövetség az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írta: a Fidesz szóvivője, Zsigó Róbert “egy gátlástalan kormány főállású hazudozója: a Hajdú-Bét ügyben ma századszor ismételt el azóta ezerszer cáfolt hazugságokat” .

Mint közölték, Bajnai Gordon, “a válságkezelő miniszterelnök a Wallis vezetőjeként” közvetlenül nem vett részt a Hajdú-Bét irányításában, üzletpolitikájának alakításában: soha nem volt a Hajdú-Bét vezetője vagy igazgatósági tagja.

“Az első Orbán-kormány válságot okozott a húsiparban, ennek is része volt abban, hogy a Hajdú-Bét tönkrement. Bajnai Gordon a tulajdonos képviseletében mindent megtett a cég megmentéséért, sőt maga kilincselt a szaktárcánál annak érdekében, hogy a nehéz helyzetbe került libatenyésztő családokat kártalanítsák” – olvasható a közleményben.

Az Együtt-PM szövetség szerint “ezzel maga a Fidesz is tisztában van. A hazugságokat politikai hátsó szándékból ismétlik el újra meg újra: Orbán Viktor talán legesélyesebb kihívóját akarják lejáratni. A támadások mögött éppúgy Orbán Viktor áll, ahogyan a Békemenet gyűlöletkampányát is a Fidesz finanszírozta.”

Zsigó Róbert vasárnapi sajtótájékoztatóján azt mondta: nem gondolták volna, hogy a Hajdú-Bét Rt. károsultjainak pénze Bajnai kampányát fogja szolgálni, mert a Haza és Haladás Egyesület támogatásából látják, olyanok segítik anyagilag a szervezetet, illetve olyanoktól bérelnek irodákat, akik érintettek voltak a csődbe ment cég ügyében. Ezért a Fidesz szóvivője “szívtelen embernek” nevezte a volt miniszterelnököt.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.