Verdi 200 – A Requiem Budaörsön

A május első hétvégéjére eső hagyományos Budaörs Fesztivál záró eseményeként vasárnap este a Városi Sportcsarnokban szólal meg a 200 éve született Giuseppe Verdi Requiemje. A kompozíciót a VIVART Budaörsi Sinfonietta adja elő.

 

 

A Requiem szólóénekesei Sümegi Eszter (szoprán), Wiedemann Bernadett (mezzo), Kovácsházi István (tenor) és Fried Péter (basszus) lesznek. A VIVART Budaörsi Sinfonietta mintegy öt éve működik, professzionális, de alkalmakra összeálló szimfonikus zenekar – mondta Tóth Anna, az együttest működtető egyesület elnöke az MTI-nek.

A muzsikusok különböző nagyzenekarokban vannak állásban és aszerint ülnek be a Török Géza karmester által vezetett Sinfoniettába, hogy Budaörshöz, illetve annak környékéhez van-e kötődésük.

“Mindig kellenek kiegészítők, de a törzsállomány és a hátteret adó VIVART Zeneművész Egyesület tagsága környékbeli” – jegyezte meg az elnök.

Nem először van együttműködés a Budapesti Vándor Kórus (karigazgató Németh Zsuzsanna) és más kórusok, valamint a Sinfonietta között. Virágvasárnap, advent, tavaly és most a Budaörs Fesztivál alkalmából szólal(t) meg nagyszabású oratorikus mű, amelyen a budaörsi kórusok – a Pro Musica (karigazgató Tóth Csaba) és a Werner Alajos Kórus – mellett budakeszi, illetve budapesti együttesek is fellépnek. A Vándor Kórus énekelte már a Sinfoniettával Rossini Stabat Materét és Mozart Requiemjét is.

Vasárnap a Gerenday Ágnes által vezetett Budapesti Ifjúsági Kórus, a Budapesti Kórus (karigazgató Virág András) is közreműködik Verdi miséjének előadásában. Az egyesület és az együttes működését a budaörsi önkormányzat is fontosnak tartja és támogatja.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.