Trafik – Az MSZP a pályázatok érvénytelenítését követeli

Az MSZP a dohányboltok üzemeltetésére kiírt pályázatok érvénytelenítését követeli – jelentette be a párt szóvivője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. Török Zsolt szánalmas magyarázkodásnak nevezte, ahogy a Fidesz a tender eredményét “védi”.

 

 

Minden napra jut egy, a kormányoldal számára kínos hír a trafikpályázatokkal kapcsolatban, így csütörtökre az, hogy a korábbi debreceni Fidesz-frakcióvezető, Sásdi András végzős gimnazista lánya is dohányboltot üzemeltethet majd – közölte.

A szóvivő szerint a Fidesz 40 ezer család megélhetését vette el a trafiktenderrel. Török Zsolt felszólította a kormányt, hogy hozza nyilvánosságra a pályázatok bírálatait és a döntésben részt vevők nevét, érvénytelenítse az eredményeket, és fejezze be “Magyarország kifosztását”.

Az MSZP szóvivője kérdésre válaszolva felháborító beismerő vallomásként értékelte, hogy Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke sajtótájékoztatóján azt mondta, bár az MSZP-hez és a Jobbikhoz kötődő győztesek is vannak, a “nagy számok törvényéből következik”, hogy számtalan fideszes kötődésű ember nyert a pályázaton.

Török Zsolt megismételte, ha a Fidesz-kormány nem érvényteleníti a pályázatokat, a szocialisták fogják megtenni 2014 után. A képviselői irodaházban tartott sajtótájékoztató végén a politikus “Trafikmutyi – VII. emelet” és “Földmutyi – VI. emelet” feliratú papírlapokat ragaszott ki a lift mellé, arra utalva, hogy ezeken a szinteken találhatók a kormánypártok irodái.

 

 

Az MSZP visszavonulásra szólította fel Kocsis Róbertet

Politikai pályafutása befejezésére szólította fel a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés fideszes alelnökét a trafikpályázatok ügyében írt állítólagos levele miatt Kathiné Juhász Ildikó, az MSZP megyei területi szövetségének elnöke egy csütörtöki debreceni sajtótájékoztatón. Kocsis Róbert az MTI-nek tagadta, hogy bármilyen levelet írt volna trafikügyben.

Kocsis Róbertnek ki kell vonulnia a közéletből – jelentette ki az MSZP-s politikus.

“A trafikügy maga a korrupció. Egyetlen célt szolgál, hogy a kormánypárthoz közeli érdekcsoportok kezére játsszon egy újabb monopóliumot. (…) Nincs illúziónk arról, hogy Hajdú-Bihar megyében ne a Fidesz meghatározó személyei bírálták volna el ténylegesen a pályázatokat, ne fideszes pártvezetők tettek volna határozott ajánlást ebben az ügyben” – mondta Kathiné Juhász Ildikó.

Gurzó László szocialista megyei alelnök elmondta: az egyik hajdúszoboszlói hírportál egy Kocsis Róbertnek tulajdonított levélből idéz, amelyben a helyi jelentkezőkről és azok megbízhatóságáról tájékoztatja Bodó Sándort.

“Egy családnak kettőt adni úgy, hogy nincs velünk, meggondolandó. Ráadásul konkurenciát támaszt annak, aki velünk van ősidők óta” – idézte a levelet Gurzó László.

A sajtótájékoztatón felszólították Bodó Sándort, a közgyűlés fideszes elnökét, hogy haladéktalanul hozza nyilvánosságra a levelet.

“Én ilyen levelet nem írtam” – jelentette ki Kocsis Róbert az MTI-nek. Megjegyezte: nem leveleznek a megyei közgyűlés elnökével, ugyanis napi kapcsolatban vannak.

A Hajdúszoboszlón trafikot nyertekről Kocsis Róbert kijelentette, hogy nem fideszesek. Ehhez hozzátette:  ő sem ért egyet azzal, hogy Hajdúszoboszlón nem városi pályázók nyertek.

“Ha lett volna beleszólásom, ez nem így alakul” – mondta Kocsis Róbert, hozzátéve, hogy nem mond le megyei közgyűlési alelnöki posztjáról, és nem vonul ki a közéletből.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.