Az MSZP üdvözli, hogy a Fidesz bevezeti az ifjúsági garancia programot

Az MSZP üdvözli, hogy az európai baloldali pártok által kitalált és támogatott ifjúsági garancia programot a Fidesz-kormány is jónak tartja, sőt be is vezeti – reagált a párt a Fidesz vasárnapi sajtótájékoztatójára.

“Egyetértünk abban, hogy a fiataloknak munkára van szükségük, legfőképpen azért, mert a fideszes gazdasági ámokfutás miatt ma a korcsoport harminc százaléka munka nélkül van” – olvasható az MSZP által az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Mint írták, az európai és a magyar szocialisták, köztük az Európai Parlament szocialista frakciójának tagjai, csaknem másfél évig kampányoltak annak érdekében, hogy európai szinten is megvalósuljon a néhány tagállamban már bevált ifjúsági garanciarendszer.

A párt üdvözli, hogy a kezdeményezésük a tagállami kormányok egyetértésével találkozott, és a szociális miniszterek február utolsó napján jóváhagyták a jogszabályt.

“További lépésre biztatnánk az öregedő Fidesz vezette kormányt, hogy bátran tegyen lépéseket a fiatalok problémái megoldásának irányában” – zárták a közleményt.

Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója vasárnapi sajtótájékoztatóján közölte: mintegy 14 milliárd forintos forrást nyert el Magyarország az Európai Unió ifjúsági garanciaprogramjából, amelyből a fiatalok foglalkoztatási lehetőségeinek bővítését finanszírozzák. Ez a program kiegészíti a kormány eddigi intézkedéseit, így a péntektől ismét elérhető első munkahely-garanciaprogramot is, amely a 25 év alattiak foglalkoztatását segíti.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.