Asztalitenisz ob Budaörsön – Pattantyús és Ambrus első sikere, címvédések párosban

Pattantyús Ádám, illetve – nagy meglepetésre – Ambrus Krisztina nyerte egyesben az asztaliteniszezők Budaörsön rendezett országos bajnokságát. Mindkét játékos pályafutása első sikerét ünnepelhette.

 

 

A férfiaknál az osztrák Stockerauban légióskodó, olimpikon Pattantyús az első kiemelt volt, így sikere papírformának mondható. Vasárnap az elődöntőben Lakatos Tamást verte négy szettben, majd az esti fináléban a korábbi háromszoros bajnok, címvédő Fazekas Péternél is jobbnak bizonyult óriási csatában, hátrányból fordítva.

A nőknél nagy meglepetésre a tavaly győztes Póta Georgina és berlini klub-, valamint válogatottbeli társa, Lovas Petra is kiesett a legjobb nyolc között. Előbbit Kertai Rita, utóbbit pedig Ambrus búcsúztatta, majd a német Kolbermoorban szereplő Ambrus a döntőbe is bekerült Nagyváradi Mercédesz legyőzésével. A másik ágon a 2012-ben bronzérmes Pergel Szandra jutott a fináléba, amely a férfiak végjátékához hasonlóan óriási küzdelem után dőlt csak el Ambrus javára.

Párosban a nőknél a Póta, Lovas duó magabiztosan védte meg címét, míg a férfiaknál Lindner Ádám, aki tavaly Marsi Mártonnal nyert, ezúttal Gerold Gábor oldalán diadalmaskodott. Vegyes párosban Kosiba Dániel és Madarász Dóra nyerte a döntőt, bár ez a szám nem tartozott a hivatalos versenyszámok közé, így itt aranyérmet sem osztottak ki.

Az első helyezettek, illetve dobogósok a névadó szponzor Decathlon jóvoltából vásárlási utalványt kaptak, az egyesben diadalmaskodók 70 ezer forint értékben.

Eredmények:
 férfi egyes:
————–
elődöntő:
Pattantyús Ádám (Stockerau)-Lakatos Tamás (KSI) 4-1 (9, -9, 11, 6, 15)
Fazekas Péter (Celldömölki VSE-Mávépcell)-Jakab János (Budaörsi SC) 4-3 (-11, -9, 10, 5, -12, 6, 10)

    döntő:
Pattantyús-Fazekas 4-3 (4, -7, 4, -9, -7, 2, 7)

   férfi páros:
————
elődöntő:
Móricz Máté, Varga Sándor (Félegyházi ASI, Pénzügyőr SE)-Lakatos Tamás, Pázsy Ferenc (KSI, Wels) 3-2 (6, 5, -7, -8, 7)
Lindner Ádám, Gerold Gábor (Apuania Carrara T.T., Ligist Don Bosco)-Kosiba Dániel, Zombori Dávid (Köbenhavns, Saint Denis) 3-1 (3, -9, 8, 7)

    döntő:
Lindner, Gerold-Móricz, Varga 3-0 (8, 2, 8 )

női egyes:
———-
elődöntő:
Pergel Szandra (Budaörsi SC)-Kertai Rita (Postás SE) 4-1 (6, -9, 9, 7, 12)
Ambrus Krisztina (SV DJK Kolbermoor)-Nagyváradi Mercédesz (Postás SE) 4-0 (7, 6, 9, 2)

   döntő:
Ambrus-Pergel 4-3 (-6, 9, 9, -5, -12, 2, 11)

    női páros:
———–
elődöntő:
Póta Georgina, Lovas Petra (TTC Berlin Eastside)-Hepke Johanna, Horváth Lilla (Budaörsi SC, TSV Raiba Fulpmes) 3-0 (6, 5, 8 )
Pergel Szandra, Madarász Dóra (Budaörsi SC)-Ambrus Krisztina, Fazekas Mária (SV DJK Kolbermoor, Saarlouis-Fraulautern) 3-1 (13, 8, -9, 6)

    döntő:
Póta, Lovas-Pergel, Madarász 3-0 (9, 9, 6)

   vegyes páros (nem hivatalos versenyszám):
    döntő:
Kosiba, Madarász-Jakab, Pergel 3-2 (5, -8, 6, -8, 8 )

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.