Színházigazgató-választás – Vidnyánszky Attila válaszolt az őt ért vádakra

Budaörs képviselő-testülete 2013. február 27-én választotta meg – zárt ajtók mögött – a Budaörsi Játékszín igazgatójának Frigyesi Andrást. A zárt ajtók mögött történő tárgyalással kapcsolatban városunk polgármestere, Wittinghoff Tamás kiemelte, hogy  “ugye így aztán semmit nem fog megtudni senki abból, hogy itt miért, milyen módon és hogyan történik a választás”.

 

 

Az erről született írásunkat Wittinghoff Tamás is megosztotta Facebook oldalán (http://www.budaorsiinfo.hu/?p=45826#more-45826), amelyhez több, a színházigazgató megválasztásával kapcsolatos hozzászólás is érkezett. Az egyik kommentelő azt állította – bár állítása forrását később sem nevezte meg -, hogy  Vidnyánszky Attila a napokban Budaörsön járt, és “elmondta, hogy kire kell szavazni”.

A Budaörsi Infó szerkesztősége szeretett volna fényt deríteni az igazságra, így megkerestük a Nemzeti Színház új igazgatóját, hogy a “híresztelésnek” van-e valóságalapja. Valóban járt-e Budaörsön és gyakorolt-e bármilyen hatást a színház igazgatójának megválasztására?

Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója telefonon nyilatkozott a Budaörsi Infónak, hogy elmondja fél éve nem járt Budaörsön. “Ez önmagában megcáfolja az interneten terjedő alaptalan híreszteléseket”, de a történteken felháborodva hozzátette, hogy “amúgy a jelöltek közül hárman is tagjai (az általa vezetett – a szerk.) Magyar Teátrumi Társaságnak: az aktuális igazgató Salamon Huba László, Gergely László és a most megválasztott Frigyesi András is. Ennek okán is a Magyar Teátrumi Társaság elnöksége úgy döntött, hogy egyik jelölt megválasztása mellett sem tesz semmiféle lépést.”

A nyilatkozat szerint a Budaörsi Játékszín új igazgatójának kiválasztása érdekében a Magyar Teátrumi Társaság és Vidnyánszky Attila részéről nem történt semmilyen nyomásgyakorlás.

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.