Ma kezdődnek a Frankofón Filmnapok Budapesten

Tíz országból 20 filmet láthat a ma kezdődő Frankofón Filmnapokon a közönség. A március 9-ig tartó vetítéssorozatnak Budapesten az Uránia Nemzeti Filmszínház ad helyet.

 

 

A filmfesztiválhoz idén Algéria, Görögország és Szenegál is csatlakozott. A rendezvény vendége lesz Antonisz Kafetzopulosz görög színész, valamint négy rendező, a francia Léos Carax, a libanoni Bahidzs Hodzseidzs, a marokkói Fauzi Benszaidi, valamint Olivier Assayas. A magyar származású francia alkotó előtt tiszteleg a filmnapok retrospektív szekciója: összesen öt filmjét láthatja a közönség.

A rendezvénysorozat a Golden Globe-díjra két kategóriában is jelölt Csont és rozsda című társadalmi dráma vetítésével indul, a filmet Jacques Audiard rendezte. Idén számos premierfilmet, többek között két libanoni filmdráma mellett francia koprodukcióban készült alkotásokat is bemutatnak.

Március 9-én, az esemény zárónapján Noémie Lvovsky Camille ismétel című francia vígjátékát játsszák, amelyet később a magyarországi mozikban is megtekinthetnek az érdeklődők.

Március 4-től a fesztivál legfontosabb filmjeit hat vidéki nagyvárosban, Debrecenben, Győrben, Miskolcon, Pécsen, Szegeden és Szolnokon is vetítik.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.