Élőben közvetíti XVI. Benedek pápa utolsó audienciáját a Duna

Élőben közvetíti a visszavonuló XVI. Benedek pápa utolsó audienciáját a római Szent Péter térről szerda délelőtt a Duna – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) hétfőn az MTI-vel.

Mint írták, a kilencven perces műsort a Duna World szerda délután megismétli. Az adásban közreműködik Mucsányi János szerkesztő-műsorvezető és Török Csaba püspökkari televízió-referens, a műsor szakértője.

Közleményükben utaltak arra, hogy Rómában – leginkább a pápa távozása miatt – nagy várakozás előzi meg az eseményt, amelynek menete követi az eddigi gyakorlatot. A katolikus egyházfő az úgynevezett pápamobilon érkezik a Szent Péter térre, a speciális járművel körbejárja a híveket, elfoglalja helyét a szabadtéri oltár előtt, és ezt követi a katekézis.

Szent Péter utódja negyedórás olasz nyelvű tanítását általában egy szentírási szakaszhoz vagy egy hittani témához köti. A beszéd rövid összefoglalóját a térre sereglett hívek különböző világnyelveken hallgathatják meg, ezután pedig a pápa köszönti a jelenlévő csoportokat – tették hozzá.

Az audiencia során a zarándokok közösen imádkozzák el latinul a Miatyánkat, fogadják a pápai áldást, majd néhány jelenlévő személyesen is a pápához járulhat.

Az MTVA sajtóirodája közli Németh László olaszországi magyar főlelkész, a Szent István Ház igazgatója tájékoztatását, amely szerint “évente mintegy hétezer zarándok érkezik a római Szent István zarándokházba. A február 24-ei, utolsó Úrangyala imádsághoz hasonlóan a szerdai eseményt is nagy érdeklődés övezi; a Vatikán főterén rendezett szertartáson minden bizonnyal szép számmal vesznek részt honfitársaink is.”

XVI. Benedek pápa február 11-én három, májusban esedékes szentté avatás ügyében összehívott konzisztórium során jelentette be lemondását, amely február 28-án este 8 órakor lép hatályba.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.