Rendőri intézkedések a fagy és a havazás miatt

Újabb havazás és fagy volt a hétvégén, így több biztonsági intézkedést kellett végrehajtaniuk a rendőröknek az illetékességi területükön.

Az elmúlt napokban négy alkalommal kellett közbelépniük a rendőrjárőröknek utcán kódorgó vagy fekvő, bódult állapotban lévő személyeknél kihűlés veszélye miatt.

A hétvégi esetekből 2 személyt 2013. február 08-án Biatorbágyon a délutáni, és Üröm területén pedig az esti órákban az Országos Mentőszolgálat munkatársai segítségével kórházba szállítottak, valamint a másik két esetben Budaörs területén 2013. február 08-án és 09-én, mindkét esetben a késő esti órákban az alkoholos befolyásoltság alatt álló férfiakat hazakísérték és a feleségüknek adták át.

A Budaörsi Rendőrkapitányság különös figyelmet fordít az egyedül élőkre, a közterületen élő hajléktalan személyekre, valamint a téli hideg következtében fenyegető veszélyhelyzetek megelőzésére.

Ezúton is felhívjuk minden állampolgár figyelmét, hogy lehetőségük szerint:

Látogassák közeli, és távoli hozzátartozóikat, magányosan élő családtagjaikat, szomszédjaikat, ismerőseiket különösen, ha azok idősek, egyedülállóak

Ellenőrizzék, hogy idős szüleiknek van-e elég tüzelője, megfelelően működnek-e a fűtési rendszerek

Figyeljenek az utcán lévő hajléktalanokra

Ne hagyják magára az utcán fekvő embereket

 

Ebben az időszakban megnő a kihűlés okozta halálesetek száma, ezért kérünk mindenkit, aki ilyen esettel találkozik, veszélyeztetett személyről van tudomása tegyen bejelentést, hívja a Budaörsi Rendőrkapitányság 06-23-505-400 telefonszámát, vagy az ingyenesen hívható 112-es,107-es rendőrségi hívószámok valamelyikét .

Tegyünk együtt egymásért!

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.