Pécsi professzorok: a Haha külföldről támogatott politikai erők játékszere

Külföldről támogatott politikai erők játékszerének nevezte a Hallgatói Hálózatot a Professzorok Batthyány Köre (PBK) pécsi csoportjának elnöke hétfői közleményében.

 

A Hallgatói Hálózat “egy senki által meg nem választott, a hallgatók képviseletére fel nem jogosított csoportosulás, amelyről rövid idő alatt kiderült, hogy külföldről támogatott politikai erők játékszerévé vált” – írta Visy Zsolt. A nyilatkozatot a Pécsi Újság közölte.

A közleményt kiadó csoport aggodalommal figyeli a PTE Bölcsészettudományi és Természettudományi Karán a HaHa által február 11-12-ére tervezett Szabadegyetem rendezvényt. A PBK pécsi csoportja továbbra is a Hallgatói Önkormányzatot tekinti az egyetemi hallgatóság képviseletére jogosult szervezetnek.

“Sajnálatosnak tartjuk egyes kari vezetők magatartását, akik teret engedve, sőt támogatva a Hallgatói Hálózat törekvéseit, beengedik a politikát az egyetem falai közé” – olvasható a nyilatkozatban.

A közlemény aláírói bíznak a hallgatók józanságában, az oktatási kormányzattal folytatott tárgyalásaik sikerében.

Remélik, hogy azok az oktatók, akik a HaHa mozgalmához csatlakoztak, “felismerik a helyzet fonákságát, és céljaikat nem a diákság hátára felkapaszkodva, egy illegitim szervezet útján próbálják meg elérni”.

“Blokádot” hirdettek az ELTE-n

További óramegszakításokkal “blokádot” hirdetett az ELTE-n jelenleg is tartó hallgatói fórum, amelyen mintegy 120-130-an vesznek részt, egyetemi hallgatók mellett tanárok is – jelentette az MTI tudósítója a helyszínről hétfőn.

A diákok délelőtt az ELTE Múzeum körúti épületében több teremben is leállították az oktatást, ezzel tiltakozva az egyetemet érintő pénzelvonás ellen. A hallgatók azt kérték az előadásokon résztvevő diákoktól, hogy vegyenek részt egy fórumon.

Teremfoglaló diákok beszélnek diáktársaikhoz az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) budapesti, Múzeum körúti B épületében 2013. február 11-én. A demonstrálók az egyetemet érintő pénzelvonás miatt az oktatást több teremben megszakították. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.