Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

 

 

Időjárási helyzet Európában:
—————————-

A Kelet-európai-síkságon változatlanul anticiklon helyezkedik el, ezért arrafelé csendes, de fagyos, hideg az idő, a hőmérséklet még napközben is többfelé -10 fok alatt marad. Ugyanakkor a Brit-szigetek környéken többközéppontú ciklon örvénylik, amelynek előoldalán egyre enyhébb, gyakran nedves léghullámok haladnak a kontinens belsejébe. Emiatt általában sok a felhő, több helyen esik az eső, a hideg és az enyhébb levegő határán – hozzávetőleg az Osló-Kijev vonal körzetében – havazás, ónos eső is előfordul. A kora délutáni órákra Nyugat-, Délnyugat-Európában 10, 17, de helyenként 20 fokig is felmelegszik a levegő. A Kárpát-medencét szerda estig az említett ciklon egy hullámzó frontálzónája éri el, ezért változékony, de az ország nagyobb részén a sokévi átlagnál enyhébb időre számíthatunk.

 

Várható időjárás szerda estig:
——————————

Erősen felhős vagy borult lesz az ég, főleg északon párás, ködös marad a levegő, kevés napsütés szerdán az Alföldön lehet. Továbbra is előfordulhat szitálás, éjjel ónos szitálás, majd szerdán a déli óráktól délnyugat, nyugat felől egyre többfelé ered el az eső.

Reggelig a délnyugati, déli szél a Dél-Dunántúlon erős lesz, majd szerdán északnyugatira fordul a légáramlás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0, +5 fok között alakul, a szelesebb délnyugati tájakon lesz ennél enyhébb idő.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán az ország északi harmadán 2, 7, másutt 8, 13 fok között valószínű.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.