Január 6-ig tekinthetőek meg a jászolkészítő versenyre beérkezett alkotások

A Betlehemes jászolkészítő verseny kiállítása 2013. január 6-ig tekinthető meg az önkormányzat aulájában. 

 

A Betlehemépítő versenyen, mely a  Mindszenty József Római Katolikus Általános Iskola rendezésében jött létre, szinte minden városi intézmény részt vett.

Idén a versenyt az előző évekhez hasonlóan az iskolában rendezték meg, azonban az eredményhirdetésre és a művek kiállítására a városházán került sor.

A minden évben megrendezett megmérettetés célja, hogy városunk iskoláinak együttes részvételével, hagyomnyőrző céllal rá hangolódjunk a közelgő ünnepekre, illetve a gyerekek hozzájáruljanak Jézus születésének méltó megünnepléséhez.

A helyszínen olyan alkotások készültek el, melyek Jézus világára jöttének történetét dolgozzák fel, mutatják be. A kis Jézus, Mária, József és a három királyok megjelenítésével. Az egyetlen kikötés az volt, hogy a művek természetes anyagok felhasználásával készülhetnek el. Ez lehetett fa, vessző, parafa, fakéreg vagy bármilyen más természetesnek számító alapanyag.

Az értékelést szakmai zsűri végezte. A szempont az ötletesség, a téma egyéni megjelenítése mellett az volt, hogy hogyan jelennek meg a természetes anyagok a gyerekek munkáiban.

A kiállítás vízkeresztig, 2013. január 6-ig naponta 8:00 órától – 18:00 óráig tekinthető meg az önkormányzat aulájában.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.