Ismét van jégpálya Budaörsön

Egy régi vágya vált valóra a budaörsieknek, amikor novemberben megnyílt a Decathlon sportáruház előtt egész télen át üzemelő jégpálya.  A beruházó a Newice, aki korábban Törökbálinton és Érden is üzemeltetett már jégpályát. 

 

Mióta a Decathlon áruház jelen van Magyarországon, folyamatosan arra törekszik, hogy minél inkább be tudjon kapcsolódni a sportéletbe. Ennek érdekében rendszeresen támogatják a helyi sportszervezeteket, illetve saját maguk is rendeznek versenyeket. Ilyen volt például az áruház által szervezett futóverseny, vagy a szeptemberben rendezett Vital Sport című rendezvény, ahol 15-20 sportág kipróbálásra volt lehetőség.

 

Ebben az évben pedig a mindennapos testnevelés támogatására 1 millió forintos pályázatot is hirdettek, helyi iskolák számára, melyen 3 intézmény  nyerhette meg az órák megtartásához szükséges sporteszközöket.

 

A jégpálya kialakítása során fontos kérdés volt a megfelelő terület kiválasztása, és a munkálatok finanszírozása.  A város szűkösen rendelkezik szabad területekkel, így kézenfekvő partnernek bizonyult Budaörs sportéletét már eddig is több ízben elősegítő Decathlon sportáruház.

 

A beruházást Budaörs Város Önkormányzata is támogatta. Ennek köszönhetően valósult meg egy negyven millió forintos beruházás által egy450 m2-es  fedett jégpálya, melynek területét ingyenesen biztosítja a Decathlon, a város pedig 1,75 millió forinttal járult hozzá.

 

A jegyárak abszolút pénztárca barát módon lettek meghatározva. A támogatásért cserébe a budaörsiek 50%-os kedvezményt kapnak a belépőkből. Így a  gyerek jegy 400 Ft/óra , a  felnőtt pedig 600 Ft/ óra.

 

Budaörsi lakosoknak további kedvezmények vannak, illetve a helyi iskolák, óvodák, előre megbeszélt időpontban délután 4 óráig ingyenesen vehetik igénybe a korcsolyapályát.

 

A közönségkorcsolyázáson felül oktatási szolgáltatás is igénybe vehető, illetve akinek nincsen korcsolyája, az a jegyárral megegyező árban tud bérelni 26-tól 47-es méretig. Emellett pedig kiemelt kedvezmény, ha valaki10 000 Ftfelett vásárol a budaörsi Decathlon áruházban, 2 fő ingyenes belépésre jogosult egy óra hossza erejéig, a vásárlás napján. Így akár a frissen vásárolt korcsolyát egyből ki is lehet próbálni. Az áruház korcsolyaélezési szolgáltatást is nyújt.

 

A jégpálya várhatóan március végéig üzemel, és jövő október végén ismét kinyitja kapuit a nagyközönség előtt. Ezáltal nem csak tavasszal, nyáron és ősszel, de télen is folyamatosan elérhető a szabadtéri sportolási lehetőség Budaörsön.

 

Mielőtt ellátogatnánk a jégpályára, érdemes a pályabeosztást megtekinteni, mert edzések is vannak a nap meghatározott időszakaiban. Bővebb információ a newice.hu oldalon található.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.