Gálamérkőzés és ajándéközön

2012. december 9-én a Városi Sportcsarnokban a közönség a felnőtt találkozó után a Budaörs Old Boys – Budapest Old Boys gálamérkőzést tekinthette meg. E találkozó azon apropóból került megrendezésre, hogy a Budaörsi Kézilabda SE és a Budaörs Rádió közösen megszervezte a karácsonyi ajándékgyűjtést. Az akció keretében összegyűlt sportfelszereléseket, ruházatot, játékokat, élelmiszert a Budaörsi Gyermekjóléti Szolgálatnak ajánlották fel.

 

A felnőtt találkozó végeztével a tököli és a budaörsi lányok karöltve az “öregfiúk” csapatával felsorakoztak a pályán, ahol a Budaörsi Gyermekjóléti Központ vezetőjének, Károly Katának a budaörsi felnőtt gárda csapatkapitánya, Megyes Ildikó jelképesen átadta az ajándékokat. Néhány gyerek is jelen volt azok közül, akik majd az ajándékokat kapják. Ők mosolyogva fogadták a sok-sok adományt, illetve a kis ajándékcsomagot, amellyel a budaörsi kézilabdások kedveskedtek nekik. Károly Kata nehezen találta a szavakat a meghatódottságtól, minden adományozónak megköszönte a segítséget és hangsúlyozta, most már biztos, hogy boldogan telik a gyermekotthon lakóinak karácsonya, hiszen így mégtöbb ajándék kerül a fa alá.

Az átadás után a gálameccs két főszereplő csapata folytatta a bemelegítést és hangoltak a mérkőzésre. A budapestiek korábbi válogatottakkal tűzdelt csapattal érkeztek, akik mindmáig aktívan játszák a kézilabdát. A budaörsi alakulatban két korábbi utánpótlás válogatott szerepelt (Ürge Sándor, Gönczi Lajos).

Budaörs Old Boys – Budapest Old Boys 5:13 (6:24)

Budaörs Old Boys: Lőrincz Mihály, Bihari István, Gönczi Lajos 1, Mészáros Lajos 2, Ürge Sándor, Dira Ferenc 1, Kovács László 1, Kőszegi István, Szíjártó Lajos 1, Hargitai Olivér, Farkas József, Datzuk Péter, Meggyes Károly, Ivanics Zoltán
Vezetőedző: Nyakas János

Budapest Old Boys: Rév András, Vékony János, Horváth Attila 1, Kun István 2, Lehel Géza 5, Buday Ferenc, Kedves László, Kenyeres József (BEK győztes, világválogatott, hétszeres magyar bajnok), Kovács Mihály 3(világbajnoki ezüstérmes), Molnár Gábor 4(1), Madarassy György 4, Csizmadia János 2, László Ferenc 1, Krichnbau Tibor 2
Vezetőedző: Kenyeres József

A Budapest Old Boys csapatában több egykori válogatott játékos is szerepelt. Magáról a mérkőzésről, az apropóról Kovács Mihály 183-szoros magyar válogatott kézilabdázót kérdeztük.

Hogy tetszett a budaörsi környezet?
Előszőr jártam itt Budaörsön a Sportcsarnokban. A komplexum nagyon szép, véléményem szerint európai színvonalú.

Mit érdemes tudnunk a Budapest Old Boys csapatáról?
A csapat 2003-ban alakult, és azóta is rendszeresen veszünk részt különböző versenyeken. Csapatunk rutinos, korábbi válogatott játékosokból áll, így mondhatni összeszokott gárdáról van szó. Rendszeres résztvevői vagyunk az Európai Mesterek Tornájának, ahonnan mindig szép eredményekkel térünk haza.

Hogyan érezték magukat a gálamérkőzésen?
Nagyon jó hangulatú volt a mérkőzés. Úgy gondolom, mindenki nevében mondhatom, hogy élveztük a találkozót. Mivel mi rendszeresen kézilabdázunk, így jobban örültünk volna egy kicsit hosszabb játékidőnek. Jó volt olyan emberekkel játszani, akikkel már 20-30 éve nem is találkoztunk, az ilyen összejövetelek mindig szép emlékeket hoznak fel. Szuper ötlet volt ez a karácsonyi ajándékgyűjtés, és örültünk a felkérésnek. Közülünk is többen ajánlottak fel adományokat.

A keretben több válogatott játékos is szerepel…
Igen, mondhatni szinte mindenki volt válogatott játékos. Győrffy Sándor, Buday Ferenc, Horváth Attila, Lehel Géza, Kenyeres József és még sorololhatnám. Szám szerint sajnos nem tudom megmondani, hogy ki hányszoros válogatott volt. Jómagam 183-szor ölthettem magamra a válogatott mezt, valamint 1986-ban világbajnoki ezüstérmet nyertem a Mocsai csapattal.

A Budaörs Old Boys csapatából Lőrincz Mihályt szólaltattuk meg.

Hogy tetszett az esti mérkőzés?
Az egész csapat nevében mondhatom, hogy remekül éreztük magunkat! 15-20 éve nem játszottunk együtt ilyen összeállításban, sőt mondhatni már mindenki leállt az aktív kézilabdázással. Így nehéz dolgunk volt, de igyekeztünk helyt állni. A körülmények teljesen mások voltak, mint a mi időnkben, hiszen mi még a Deák Ferenc utcai kinti pályán játszottunk. A budaörsi csarnok pedig világszínvonalú! Olyannyira megtetszett az ötlet, hogy már többen meg is beszéltük, keresünk egy időpontot, amely mindenkinek megfelel és újból “belevágunk”, nekiállunk játszani. Köszönjük a lehetőséget, hogy pályára léphettünk, nagyon örültünk a kezdeményezésnek, hiszen rendkívül nemes célt szolgált, szolgál.

Köszönöm szépen, hogy rendelkezésünkre álltak, illetve köszönjük az ajándékokat gyerekek nevében is!

Lilinho

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.