Van Másik Iskola – Iskolaválasztó kiállítás a Millenárison

Alapítványi, magán-, egyházi és nemzetközi iskolák mutatkoznak be november 23-án és 24-én a fővárosi Millenárison rendezendő kiállításon.

 

Az Alapítványi és Magániskolák Egyesülete, a Jövő Iskolája és a Kincs Programmagazin által szervezett esemény célja, hogy átfogó képet adjon az ilyen típusú iskolák nyújtotta lehetőségekről.
A Van Másik Iskola – Iskolaválasztó kiállításon szakmai konferenciát is rendeznek, ahol szakértők és meghívott vendégek beszélgetnek az alapítványi iskolák által kínált lehetőségekről, a tanulmányi eredmények értékeléséről, az iskolák pénzügyi stabilitásáról. Felkérték továbbá a kormányzat képviselőit is, hogy fejtsék ki véleményüket a rendezvényen.
Mint a szervezők írták, az óvodától a főiskoláig jelenleg mintegy 950 ilyen jellegű tanintézményben 230 ezer diák tanul, összesen 16 ezer tanár közreműködésével, és 2-3 ezres gazdasági és technikai személyzet segítségével.
Az intézmények száma az elmúlt 20 évben folyamatosan nőtt, mivel jellemzően speciális igényeket elégítenek ki, alternatív pedagógiai lehetőségeket biztosítanak.

 

MTI

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.