Romániában elkészült a világ legnagyobb zöldségsalátája

A világ legnagyobb zöldségsalátáját készítették el vasárnap a Bukarest melletti Pantelimon városban: a 19 tonnás világcsúcsot a Guinness Rekordok könyvének képviselője a helyszínen egy teherautó-mérleggel hitelesítette.

 

Az extraméretű salátához hat tonna paradicsomot, négy tonna uborkát, négy tonna zöldsalátát és két-két tonna hagymát, sárgarépát és paprikát mosott meg és szeletelt fel több mint ezer önkéntes. A zöldsaláta kivételével minden zöldség hazai termék volt, a kukták többsége pedig a legnagyobb romániai vendéglátó-ipari szakközépiskola diákja. A saláta ízesítéséhez 800 liter olívaolajat és négy mázsa sót használtak fel.

Ezzel az akcióval avatták fel Bukarest legújabb kiállítási csarnokát. Az Exporom-komplexumban a zöldséghámozás idején táplálkozás-szakértők tartottak előadásokat a kamaszoknak az egészséges étkezésről és az elhízás veszélyeiről.

A hatalmas zöldségsalátát nemcsak elkészíteni, hanem megenni is nehéz feladat: ebben az ország számos szociális otthona fog segédkezni, amelyekbe az éjszaka folyamán szállítják ki a “kóstoló a világ legnagyobb salátájából” feliratú, kilós adagonként csomagolt salátás-dobozokat.

Románia ezzel a görög Kréta szigetének 13 és fél tonnás salátarekordját döntötte meg: több mint öt tonna zöldséggel vert rá az eddigi csúcstartóra. Este “Ingyen Sör” vagyis a Bere Gratis pop-rock együttes zárta a vegetáriánus bulit.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.