Értelmetlen a választási feliratkozás körüli ellenzéki “hisztéria” a Fidesz szerint

Feleslegesen és értelmetlenül keltenek hisztériát ellenzéki pártok a választási feliratkozás kapcsán, amely a részvételnek a mainál sokkal szélesebb lehetőségét teremti majd meg – írta vasárnapi közleményében a Fidesz szóvivője.

 

Selmeczi Gabriella szerint előrelépést jelent, mert senki nem szenved hátrányt, és senki nem lesz felesleges zaklatásnak kitéve a választások kapcsán. Kifejtette: aki el akar menni a választásra, minden információt részletesen megkap majd, aki pedig nem akar elmenni, annak nem kell részt vennie semmiféle választási cselekményben.

Selmeczi Gabriella arra is felhívta a figyelmet, hogy a feliratkozásra rendelkezésre álló időtartam hosszú lesz, és sokféle módon lehet majd megtenni, így mindenkinek bőven lesz ideje és módja a cselekvésre.

Sokfajta módon lehetséges, tehát szélesíteni fogja a részvételt és nem csökkenteni – tette hozzá.

Józsa István, az MSZP frakcióvezető-helyettese vasárnapi sajtótájékoztatóján azt mondta: az MSZP az alaptörvény elfogadásához hasonlóan várhatóan a választójogi törvény kormányoldal által tervezett módosításában sem vesz részt az Országgyűlésben. Testületi döntés ugyan még nem született a kérdésben, de a “dolog súlyát tekintve” valószínűnek tartja ezt a lépést, mivel meggyőződésük szerint a választójogról csak szélesebb társadalmi konszenzus alapján lenne szabad dönteni.

Heltai László, az LMP választmányi szóvivője ugyanakkor azt mondta vasárnapi sajtótájékoztatóján, hogy pártja részt vesz a választási eljárásról szóló törvény parlamenti vitájában.

Az egyhetes éhségsztrájkját befejező Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke pártja szombati budapesti rendezvényén kérte fel az MSZP-t és az LMP-t arra, hogy bojkottálják a választási eljárási törvény parlamenti vitáját.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.