Budaörsön szervezik meg az országos elsősegélynyújtó verseny megyei döntőjét

(Budaörs, 2024. május 17. – Budaörsi Infó) A Magyar Vöröskereszt Pest Vármegyei Szervezete Budaörsön tartja 2024. június 2-án az 52. felmenő rendszerű országos elsősegélynyújtó verseny megyei döntőjét, ami nagy szerepet játszik a fiatalok elsősegélynyújtás moráljának kialakításában és felhívja a figyelmet az első segítség fontosságára.

 

 

A versenyen három korosztály fogja képviseltetni magát három kategóriában. A gyermek korcsoportban általános iskolai tanulók, ifjúsági kategóriában középiskolai hallgatók, a felnőtt kategóriában pedig minden 18. életévét betöltött személy, aki felkészült, és kedvet érez a versenyzéshez.

 

 

elsosegely_nyujtas_verseny_voroskereszt (20)

 

A verseny ideje alatt a kárhelyszíneken baleset szimulációs gyakorlatokat kell megoldani a versenyzőknek, amiben a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt képzett imitátorai lesznek segítségükre, így a területeken érdekes és valóságos formában adják elő az előzetesen megírt káreseményeket.

 

 

elsosegely_nyujtas_verseny_voroskereszt (22)

 

Ez a járókelők számára is izgalmas, és tanulságos bemutató, miközben a versenyző csapatok igyekeznek a legjobb tudásuk szerint megoldani a versenyfeladatokat.

Ezek a valósághű szituációk, amik művérrel, műsebekkel, hangokkal járnak, ilyenkor nem kell segítséget hívni, hiszen ebben az időszakban Budaörs a legbiztonságosabb város Pest Vármegyében, mivel a legjobb elsősegélynyújtók mérik össze tudásukat, a versenybírók pedig az Országos Mentőszolgálat bajtársai, akik mellett teljes biztonságban érezhetik magukat a látogatók is.

 

 

elsosegely_nyujtas_verseny_voroskereszt (19)

 

 

A verseny helyszíne a budaörsi Városháza lesz.

 

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.