Budaörsön lesz az első Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál

Először rendezik meg a Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivált október 25. és 28. között Budaörsön.

 

A nemzetközi animációs szervezet, az ASIFA Hungary az eddigi gyakorlathoz hasonlóan elhozza a magyar közönségnek a legfrissebb animációs rövidfilmeket a nagyvilágból, de mellettük versenyt is rendeznek az animációs filmszakma legfiatalabb alkotói, az animációs filmkészítést éppen elsajátító diákok, és az első filmjeikkel a világban most debütáló rendezők munkáinak – tájékoztatták a szervezők csütörtökön az MTI-t.

A versenyprogrammal bővülő animációs szemlére, a Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztiválra diákfilmek, diplomafilmek és első filmek kategóriájában várják a magyar és a külföldi animációs alkotók, iskolák és stúdiók nevezéseit. A nevezéseket a fesztivál honlapján, a www.asifa.hu oldalon szeptember 10-ig várják, ahol a fesztivállal kapcsolatos további részletek is olvashatóak.

A Primanima Budaörs Önkormányzata és az Illyés Gyula Alapítvány támogatásával valósul meg. A fesztivált az ASIFA Hungary rendezi, amely az ASIFA (Association Internationale du Film d’Animation) magyarországi tagozata.

Az ASIFA Hungary 2005. május 2-án alakult meg. Tagjává válhat minden olyan magyar és külhoni magánszemély, aki az animációs film műfaját szereti, akár animációs filmek alkotó munkatársa vagy csupán passzív élvezője, animációk lelkes fogyasztója.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.