Fidesz: az MSZP meg akarja akasztani a IMF/EU-tárgyalási folyamatot

A Fidesz szerint a szocialisták “a kettős mérce alkalmazásával” megpróbálják megakasztani a tárgyalási folyamatot az Európai Unióval és a Nemzetközi Valutaalappal (IMF).

 

A kormánypárti frakció ezt arra reagálva közölte az MTI-vel, hogy az MSZP-s Tukacs István csütörtöki sajtótájékoztatóján arról beszélt: pártja szeretné, ha a kormányzat a politikai erőkkel és a szakmai szervezetekkel is megvitatná majd azt a szándéklevelet, amelyet a tárgyalások után akar elküldeni a valutaalapnak.

A Fidesz közleményében arra hívta fel Tukacs István figyelmét, hogy néhány évvel ezelőtt, amikor a Gyurcsány Ferenc vezette kabinet megegyezett az IMF-fel, “nemhogy a szándéklevelet, hanem magát a megállapodást is csak a Fidesz erőteljes nyomására tették nyilvánossá”.

A kormánypárti képviselőcsoport szerint a szocialisták “a kettős mérce alkalmazásával” próbálják megakasztani a tárgyalási folyamatot. Ennek oka – mint írták – vagy az MSZP gazdasági érzéketlensége, vagy szándékosan kárt akarnak okozni az országnak.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.