Közmeghallgatás: Budaörs megtelt, bolhapiac monopóliumot akar az MSZP

A közmeghallgatás évente kétszer arról szól, hogy a polgárok felhívják a lakókörnyezetük problémáira a városvezetők  figyelmét és javaslatokat tegyenek a képviselőknek.  Tegnap is ez történt, bár a szokásoshoz képest kevesebben látogattak el, vélhetően a Portugál-Dán (3-2) mérkőzés miatt.

 

Igaz, hogy a felszólalók többsége panasszal élt a képviselő-testület felé, de ezek nem voltak annyira kiemelkedőek. A legérdekesebb talán, a Templom-tér 16-os számú társasház ügye volt. A közös képviselő jelezte a testületnek, hogy 15 nappal a határidő lejárta előtt értesült a hagyományos technológiával épült társasházak felújításáról szóló pályázatról.

A közös képviselő elmondása szerint, amikor bement érdeklődni a hivatalba, az egyik ügyintéző elutasította kérelmét, mondván ez nem róluk szól. Így, az 50 évvel ezelőtt épült társasház nem indult el a pályázaton. Az épületet hőszigetelni szerették volna.

Wittinghoff Tamás polgármester a közmeghallgatáson elmondta, hogy megvizsgálják az esetet és a testülettel közösen megpróbálnak megoldást találni arra, hogy a ház pályázhasson annak ellenére, hogy a határidő május 31-én lejárt. Sánta Áron önkormányzati képviselő is felajánlotta a társasháznak a segítségét, pedig nem ő a körzet megválasztott képviselője, hanem Leipán Tibor, aki a tegnapi közmeghallgatáson nem jelent meg.

Annak ellenére, hogy Budaörsön nincs túl sok őstermelő, többen is felszólaltak a piac létrehozása érdekében. Volt olyan szemfüles lakó, aki felajánlotta az önkormányzatnak a Szabadság úti telkét megvásárlásra, de ezzel nem élt a testület.

Bartha Károlyné, a Magyar Szocialista Párt budaörsi Nőtagozatának vezetője, azzal a kéréssel fordul a képviselők felé, hogy az önkormányzat próbálja meg egységesíteni a városban működő bolhapiac inváziót, mert tarthatatlan állapot, hogy jelenleg 3 különböző szervezet tart bolhapiacot Budaörsön.

Bartha Károlyné szerint az MSZP szervezi legrégebben a bolhapiacot, így számukra értelemszerű, hogy a párt is tevékeny részt vállaljon az egységes bolhapiac működtetésében. Sokan úgy gondolják, hogy ehhez meg kellene válni az MSZP névtől, mert az túl megosztó és nem fér össze a bolhapiaccal. Egyetlen egy értelme van, hogy a bolhapiacot reklámozó plakátok remek marketingként szolgálnak a szocialisták számára. Lehet, hogy ennek tudható be a párt 1-2 százalékos népszerűség növekedése. De a viccet félre téve, az MSZP reklámozásával nem lehet egységes bolhapiacot teremteni. Az MSZP Nőtagozatának vezetője azt az elképzelését is megosztotta a közmeghallgatáson, miszerint a bolhapiacot költöztessék át Nyugdíjas Házból a Szabadság út melletti szervíz útra. A petícióhoz aláírásokat is gyűjtöttek.

A közmeghallgatáson volt olyan felszólaló, aki a Sokszínű Élhető Budaörsért című kiadvány kapcsán azt a félelmét tolmácsolta, hogy a város túlságosan beépül és a  kertváros elveszítheti családi házas jellegét. Szerinte el kell fogadni, hogy Budaörs megtelt.

A közmeghallgatás hangulatfelelőse ismételten Meiczinger Tibor, volt önkormányzati képviselő volt, aki felszólalásában erős kritikával illette a testület egy részét, a Városfejlesztő Kft-t és a budaörsi lakosságot, mert nem tisztítják az árkokat. Hozzászólásában a “parasztok” jelzőt is használta. A felvetéseire adott válasz közben szokásához hűen, hangosan hagyta el a termet.

A közmeghallgatáson újra előkerültek a vaddisznók által okozott károk, és egy udvariatlan (“bunkó”) buszsofőr, aki a 288-as és a 289-es helyi járaton előszeretettel inzultálja az utasokat.

Továbbá a kertbarátok egyesülete részéről kritika érte az önkormányzatot a szerintük rosszul elhelyezett padok miatt. A képviselő-testület nyílt napján leginkább Dr. Csipler Norbert rendőrkapitánynak volt jegyzetelni valója a padokat nem rendeltetésszerűen használó fiatalok, a járdafoglalások és a gyorshajtók miatt.

A közmeghallgatást végigkísérve bennem az a kép alakult ki, hogy jó helyzetben van Budaörs, mert ahol a piac hiánya a legfontosabb a lakók számára, ott nem lehet olyan rossz élni.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.