Dokumentumfilm készül Budaörsről

Dokumentumfilmet rendez Budaörsről Wunderlich Gábor a közel 800 éves település hagyományairól, értékeiről és működéséről. Az egészestés film forgatása május 19-én a Budaörsi Passió próbáján kezdődött és várhatóan a jövő év tavaszára készül el. A produkció elkészítését a Budaörsi önkormányzat támogatja.

 

Ez lesz a harmadik dokumentumfilm, ami a városról szól, az első 1989-ben, a legutóbbi pedig 2000-ben készült. Mindkét alkotás Wunderlich Gábor nevéhez fűződik.

A rendező karácsonykor fogja bemutatni Emlékkép című, az 1930-as években játszódó, budaörsi svábok életéről szóló kosztümös játékfilmjét, amelyet Steinhauser Klára forgatókönyve alapján készít.

Wunderlich Gábor inkább mint operatőr és korábban mint riporter lehet ismerős többek számára. Ő készítette Budaörsről a légifelvételek többségét. A kameraman 1969 óta filmezi a várost, aktív szerepet vállalt a Budaörs Televízió megalapításában és a kezdeti működésében. Akkoriban a helyi TV színvonala sokkal magasabb volt. Anno a műsoridőt nem a Képújság és a Városi Magazin heti 28-szori ismétlése töltötte ki.

Wunderlich Gábor főszerkesztőként igyekezett színessé tenni a televízió műsorkínálatát, hetente legalább egyszer volt élő adás, és napi szinten gyártottak bejelentkezéseket a város különböző pontjairól. Wunderlich Gábor több ezer órányi felvételt őrzött meg otthonában. Több általa készített videó megtalálható a budaorsiinfo.hu videótárában.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.