Magyar projekt nyerte a 30 ezer dolláros ösztöndíjat a NASA kutatóbázisára

Várnagy Priszcilla és csapata Be-novative: globális közösségi brainstorming platform nevű projektje nyerte a szilicium-völgyi Singularity University által szervezett első közép-, kelet- és dél-európai Global Impact versenyt, amelyet Budapesten tartottak.

 

A győztes projekt, amelyet több mint 50 pályázat közül választott ki a nemzetközi zsűri, a közösségi portálok mintájára alapozva hoz létre egy olyan kiberteret, amelyben a globális közösség együtt gondolkodva, “brainstormingolva”, játékos kereteken belül fejleszthet tovább ötleteket.

A nyertes a fődíj részeként elutazhat a Singularity University 30 000 dollár értékű nyári programjára, amelynek során minden költségét az egyetem fedezi. Ezen felül a győztes és a döntősök választhatnak az Autodesk szoftverei közül 10 000 dollár értékben.

Benkő Vilmos, a magyarországi Amerikai Kereskedelmi Kamara igazgatótanácsi tagja megjegyezte, hogy az AmCham idén kiemelten kezeli az innovációt, így a Global Impact versenyt fő partnerként támogatja.

Rubik Ernő, a Rubik kocka feltalálója és a verseny fővédnöke hangsúlyozta, a technológia folyamatos fejlődése és az innováció a régió számára különleges és fontos kiugrási lehetőség.

Szabó Csaba, az Egyetem magyarországi nagykövete, a verseny házigazdája az eredményhirdetést követően bejelentette, hogy a versenyt 2013-ban is folytatják a régióban.

A Szilícium -völgy legkiválóbb elméi 2008-ban a Google internetes óriással és a NASA-val közösen létrehozták a Singularity Egyetemet, hogy a legelőremutatóbb projekteket és “innovátorokat” támogassák, s ezzel potenciálisan milliók életminőségén javítsanak.

2012 áprilisában Közép és Kelet-Európa, valamint Dél-Európa is megkapták a lehetőséget, hogy bebizonyítsák, bennük is megvan a “szingularitás” potenciál. Ehhez a jelentkezőknek bizonyítani kellett, hogy projektjük legalább egy millió ember életét képes jobbá tenni a következő három évben bármilyen exponenciálisan fejlődő technológia használatával.

Az első Global Impact verseny híre Közép-, Kelet- és Dél-Európában több ezer egyetemi hallgatót, fiatal vállalkozót és üzletembert ért el a régióban. Nyolc országból ötvennégy pályázó keresett válaszokat az egészségügy, az oktatás és a biztonság legfontosabb kérdéseire. A zsűri kiválasztotta a hat legkiválóbb pályázatot, amelyek Bulgáriából, Csehországból, Lengyelországból és Magyarországról érkeztek – olvasható a Singularity University és a Global Impact verseny szervezőinek az MTI-hez eljuttatott közleményében.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.