Húsvéti tárlatvezetés nagypénteken a Magyar Nemzeti Galériában

Különleges, húsvéti tematikájú tárlatvezetésekkel, koncerttel és táncelőadással várja nagypénteken látogatóit a Magyar Nemzeti Galéria.

 

Az ünnepi, tematikus tárlatvezetések keretében 18 és 21 órai kezdettel “Vallási tematika Ferenczy Károly művészetében” címmel indul séta, 19 órától pedig a középkori szárnyasoltárokon található passióábrázolásokat lehet megtekinteni a Késő gótikus szárnyasoltárok című állandó gyűjteményben. Az este 21 órakor induló “A szentek kultusza a barokk művészetben” című tárlatvezetés indul a Késő reneszánsz és barokk művészet állandó gyűjteményében.

Koncert és táncelőadás is színesíti a húsvéti programot: 19 órától “Ferenczy pillanatok és benyomások táncban” címmel a Medic’all Art Dance társulat műsorát lehet megtekinteni, 20 órától pedig a 100 éve született magyar zeneszerző, Szervánszky Endre nevét viselő Szervánszky vonósnégyes ad koncertet.

Az este folyamán nyitva tart a “Hősök, királyok, szentek” és “A magyar történelem képei és emlékei” című kiállítás, valamint Ferenczy Károly gyűjteményes kiállítása, és a Késő gótikus szárnyas oltárok, a Késő reneszánsz és barokk művészet című tárlatok.

Részletes program a galéria honlapján (www.mng.hu) érhető el.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.