Megkezdődött a 2012. évi beruházások I. üteme Budaörsön

Budaörs Város képviselő-testülete összesen több, mint 88 millió forintnyi költségvetésben foglat céltartalékot szabadított fel a múlt héten a 2012. évi beruházások elindításához.


 

A Kőhegyi árok Zúzmara-Zengő  utcai kereszteződésében lévő áteresz átépítésére 10.5 millió Ft-ot; a Frankhegyi árok Dózsa György utcai hídjának átépítésére 45 milliót; a Templom téri Trianon emlékmű állítására 3 milliót; a Lévai utcai park közvilágításának korszerűsítésére 7 milliót; a Városi Uszoda-Sportcsarnok melletti strandfoci pálya kialakítására 10 milliót; intézmények akadálymentesítésére pedig 13 milliót szabadítottak fel a városvezetők.

A 2012. évi költségvetésben közel 1,5-2 milliárd forintnyi pénzösszeget különített el a képviselő-testület fejlesztésekre és beruházásokra.

A képviselő-testületi ülésen jóváhagyták a Nefelejcs, a  Farkasréti és Naphegy utca csomópontjának forgalom technikai módosítását. Ennek értelmében az érintett kereszteződésekben 2 darab kisebb körforgalom épül.

Kálóczi Imre, a Kőhegy és környékének önkormányzati képviselője a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a lakók régóta panaszkodnak arra, hogy a Nefelejcs és a Farkasréti út és a Naphegy- Farkasréti út találkozása rendkívül balesetveszélyes, annak ellenére, hogy az önkormányzat többször is módosította a forgalmi rendet. Ha a Nefelejcs utcánál hajtunk a hegy irányába, akkor a Farkasréti útnál egy trafóház miatt nem lehet elég jól látni, hogy jön-e olyan autó melynek elsőbbsége van. A változás hosszú időre egyértelművé és biztonságossá teszi a forgalmi rendet. Tette hozzá az önkormányzati képviselő.

Matsinhe Dénes

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.