Csökkenhetnek a víz- és csatornaszolgáltatási díjak több településen

Csökkenhetnek a víz- és csatornaszolgáltatás díjai egy a kormány által kiírt pályázatnak köszönhetően azokon a településeken, ahol az országos átlagnál magasabbak az ivóvíz-szolgáltatás, a szennyvízelvezetés és -tisztítás költségei – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium hétfőn az MTI-vel.

 

Mint írták, a központi költségvetésből elkülönített 4,5 milliárdos támogatás odaítélésénél kiemelten kezelik a társadalmi, gazdasági és infrastrukturális szempontból elmaradott, illetve az országos átlagot jelentősen meghaladó munkanélküliséggel sújtott településeket.

A feltételekkel kapcsolatban hangsúlyozták, hogy a pályázó önkormányzat vagy szolgáltató a jóváhagyott összeget kizárólag a víz- és csatornaszolgáltatás lakossági díjainak csökkentésére használhatja fel. A pályázatokat egy tárcaközi bizottság segítségével a vízgazdálkodásért felelős miniszter, Fazekas Sándor bírálja el.

A kormány a keretből 50 millió forintot vis maior esetekre tartalékol, ez az ivóvízminőség ideiglenes fenntartására nyújthat fedezetet.

Tavaly 626 település önkormányzata felelt meg a kiírásnak, a támogatás több mint egymillió embert érintett – közölte a minisztérium.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.