Fidesz: a szocialisták kormányzásának köszönhető az északi régió helyzete

A Fidesz szerint a szocialisták kormányzásának köszönhető az ország északi régiójának jelenlegi helyzete – írta Selmeczi Gabriella az MTI-hez eljuttatott közleményében. A szóvivő az MSZP-s Tukacs István szavaira reagált, aki vasárnapi sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az ott tapasztalható munkanélküliség szociális robbanáshoz vezethet.

 

Tukacs István egyúttal arra is felhívta a figyelmet, hogy a januári adatok alapján tavaly december végéhez képest országosan 81 ezer fővel csökkent a foglalkoztatottak száma a “kormány drasztikus leépítésének köszönhetően”.

Selmeczi Gabriella szavai szerint a Fidesz “sajnálattal veszi tudomásul, hogy Tukacs Istvánnak szelektív az emlékezete”. Mint írja, az MSZP-s politikus főként arról feledkezett meg, hogy a “szocialista kormányzásuknak köszönhető az ország északi régiójának jelenlegi helyzete”.

A szóvivő hangsúlyozza, hogy a kormány közmunka programmal és multinacionális vállalatok támogatásával igyekszik elérni, hogy a megyében élőknek munkalehetőséget biztosítson. Hozzáteszi, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának adatai szerint az elmúlt év hasonló időszakához képest 4 145-tel csökkent a munkanélküliek száma.

Végül arra is felhívja a figyelmet, hogy a KSH adatai szerint a foglalkoztatottak száma 2011. november és 2012. január között 40 ezer fővel több, mint egy évvel korábban, és közel 6 százalékos reálkereset növekedés volt tavaly.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.