Jagger és Richards ismét barátok – indulhat a jubileumi Stones-turné?

Hosszas viszálykodás után kibékült Sir Mick Jagger és Keith Richards – és állítólag máris jubileumi Rolling Stones-turnét fontolgatnak.

 

A két viharvert, egyaránt 68 éves rockveterán a Rolling Stonest övező legendák szerint már korábban sem állhatta ki egymást, ám Richards “Life” – Élet – című, 2010-ben megjelent memoárkötetében olyan vad részletek leleplezésével rúgott még egy jókorát bandatársán, hogy a viszony végképp és helyrehozhatatlanul megromlani látszott. A könyv bőségesen részletezte Jagger szerelmi kicsapongásait, drogos kalandjait és hűtlenkedéseit, és még a legszelídebbek között van az a rész, amelyben Richards “elviselhetetlennek” nevezi az együttes frontemberét.

A brit bulvársajtó bennfenteseinek akkori beszámolói szerint a kézirat első változata láttán a szerkesztők és az együttes menedzserei is kérlelték a gitárost, hogy “fogja vissza magát”, de a könyv így is olyan durvára sikeredett, hogy sokan már a Rolling Stones végleges szakadásáról beszéltek.

A Daily Mirror pénteki híre szerint azonban Jagger és Richards túltette magát a régi sérelmeken. Richards a lap idézete szerint kijelentette: a könyv “nagyon nyersre sikeredett … de ezt is akartam”. Hozzátette ugyanakkor: tudja, hogy az írás egyes részei – és az ezeket övező publicitás – sértették Jaggert, és ezért elnézést kér.

Az esetleges “jubileumi” – vagyis 50. évfordulós – világturnéról Richards sejtelmesen csak annyit mondott, hogy “ismét mozgásba akarjuk hozni a dolgokat”. A Mirror szerint ugyanakkor mindketten azon az álláspontion vannak, hogy az igazi “aranyjubileumi” turné 2013 előtt nem várható, tekintettel arra, hogy Charlie Watts, a 70 esztendős dobos 1963-ban csatlakozott a bandához.

A Rolling Stones legutóbb 2005-2007-ben járta a világot, a Bigger Bang című turné keretében.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.