Március 15. – Kovács Zoltán: az ellenzék “gyűlölködő csetepatét” akar csinálni az ünnepből

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerint az ellenzék és holdudvara “gyűlölködő csetepatét kíván csinálni” a március 15-i nemzeti ünnepből.

 

Kovács Zoltán az MTI-nek nyilatkozva így reagált arra, hogy a március 15-i budapesti Milla-tüntetésen való részvételre szólítottak fel ismert francia értelmiségiek hétfőn a Libération című francia baloldali lapban. “2012. március 15-én a magyar demokratákkal leszünk, hogy leküzdjünk egy olyan bajt, amely tragikusan fenyegeti Európát” – fogalmaztak az aláírók a közleményükben, amelyet Mindenki Budapestre március 15-én címmel tettek közzé a lapban.

Az államtitkár szerint az ellenzék és holdudvara “olyan messziről jött embereket utaztat be szervezetten, akik talán életükben először jönnek ide, de Magyarországot gombnyomásra szapulják, és akikről a magyar emberek azt sem tudják, kik is ők”.

A kormány és az emberek többsége méltó, békés, családi ünnepre készül – jelentette ki Kovács Zoltán, hozzátéve, bízik abban, hogy minél többen részt vesznek a budavári családi programokon, és elmennek a Magyar Nemzeti Múzeumhoz, valamint a Kossuth Lajos térre is, “hogy közösen ünnepeljük”.

A Libérationban megjelent közlemény aláírói között szerepel Patrice Chéreau rendező, Daniel Cohn-Bendit európai képviselő, Caroline Fourest esszéista, Stéphane Hessel diplomata, Mark Hunyadi, a Leuveni Katolikus Egyetem filozófiatanára, Jean-François Julliard, a Riporterek Határok Nélkül korábbi főtitkára, Axel Kahn genetikus, Léo Kaneman a Genfi Emberi Jogi Nemzetközi Filmfesztivál igazgatója, Serge Klarsfeld a franciaországi deportáltak ügyével foglalkozó történész, Ivan Levai újságíró, Sandrine Mazetier párizsi képviselő, Edgar Morin szociológus-filozófus, Rajk László, az SZDSZ egyik alapítója, Jean-Louis Servan-Schreiber, a Human Rights Watch Franciaország elnöke, valamint Michel Wievorka szociológus.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.