Lázár János: befejezte a járások ügyében az egyeztetéseket Láng Zsolt

Befejezte a járások ügyében az egyeztetéseket Láng Zsolt, a parlament önkormányzati bizottságának fideszes elnöke – közölte a Fidesz frakcióvezetője hétfőn Budapesten.

 

Lázár János újságírók előtt elmondta: a megbeszélések zajlanak, Kósa Lajos egyeztet a Fidesz megbízásából a közigazgatási minisztériummal, míg Láng Zsolt befejezte az egyeztetéseket.

Mint közölte: rövid időn belül ez a kérdés visszakerül a frakció elé, és reményei szerint jó megoldás születik. Az a cél, hogy minden magyar polgár számára hozzáférhető és magas színvonalú állami ellátást, ügyintézést biztosítsanak – emelte ki a kormánypárti politikus.

Lázár János arról is szólt, hogy az ügynöktörvényről március 19-én tartanak frakcióülést, addig a Fidesz elnökség is tárgyalja reményei szerint.

Azt hiszem, a Fidesz az első olyan párt az újkori demokrácia történetében, amely világosan tudtára adta a társadalomnak az alaptörvénnyel, hogy mit gondol a Kádár-rendszerről – fogalmazott Lázár János.

Hozzátette: a Kádár-rendszert az alaptörvény bűnös rendszernek nevezi, ezt 22 év óta először a Fidesz mondta ki először. Az átmeneti törvényben létrehozzák a nemzeti emlékezet bizottságát, amelynek a kommunista múlt feldolgozása a feladata – emlékeztetett.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.