Egészségügyi államtitkárság: a tisztánlátásért kezdeményezték Albert Flórián betegdokumentációjának bekérését

Az egészségügyi államtitkárság az MTI megkeresésére hétfőn megerősítette, kezdeményezte az Országos Tisztifőorvosi Hivatalnál, hogy kérje be Albert Flórián betegdokumentációját, hangsúlyozva, ezt a tisztánlátás érdekében tette.

A Magyar Nemzet a pénteki számában írt arról, hogy az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) bekéri az Albert Flórián kórházi ellátásáról szóló betegdokumentációt. Az aranylabdás labdarúgón szívműtétet hajtottak végre, amely az orvosok szerint jól sikerült, azonban Albert Flórián a beavatkozás után néhány nappal infarktust kapott és meghalt.

Az államtitkárság az MTI megkeresésére hétfőn azt közölte, hogy nem sokkal Albert Flórián halála után a legendás futballista gyógykezelésének körülményeit firtató sajtómegkeresések érkeztek az egészségügyi államtitkársághoz. Azt írták: valóban felkérték az Országos Tisztifőorvosi Hivatalt, hogy kérje be Albert Flórián betegdokumentációját. Ugyanakkor hozzátették, a dokumentumok bekérése kizárólag a tisztánlátást szolgálja. “Az államtitkárság az üggyel kapcsolatosan a továbbiakban nem kíván nyilatkozni” – tették hozzá.

Az MTI az ÁNTSZ-t is megkereste az ügyben, de hétfő délutánig nem kapott választ.

Comments Closed