Mesterházy: cudar idők jönnek Magyarországra

“Cudar idők jönnek Magyarországra”, a kormány “dilettáns és felelőtlen” gazdaságpolitikája miatt az embereknek brutális megszorításokra kell felkészülniük – jelentette ki Mesterházy Attila, az MSZP elnöke csütörtökön Szegeden.

A Fidesz által beterjesztett 2012-es büdzsé az “elszegényedés és a leszakadás költségvetése”, a kormány “dilettáns és felelőtlen gazdaságpolitikájával” zsákutcába vezeti az országot – mondta a szocialista politikus a párt Csongrád megyei küldöttgyűlése előtt tartott sajtótájékoztatóján.

Mesterházy Attila szerint a magyarországi problémák oka nem az Európai Unió és a gazdasági válság, hanem Orbán Viktor maga, aki alkalmatlan a gondok kezelésére.

Az ellenzéki politikus úgy látja, az egyik legkomolyabb probléma, hogy a kormány 1,5 százalékos GDP növekedést tervez, miközben a szakértők többsége már recesszióval számol.

Az embereknek brutális megszorítássorra kell felkészülniük, hasonlóra mint, amilyet Gyurcsány-kormánynak 2006-ban kellett bevezetnie – mondta a pártelnök.

Mesterházy Attila Gyurcsány Ferenc kilépésével kapcsolatban kifejtette, az MSZP lezárt egy korszakot, a következő a november 12-i kongresszus, ahol döntés születik arról, milyen szervezeti struktúra és stratégia mentén építik fel egy új MSZP-t.

Az elnök elmondta, országos tapasztalat, hogy elenyésző az MSZP-ből távozók száma, a tagokat nem személyhez, hanem a szervezethez köti a lojalitás.

Botka László szegedi polgármester közölte, Csongrád megyében valamennyi szocialista polgármester, önkormányzati képviselő, helyi elnök és kongresszusi küldött bejelentette, az MSZP tagja mard, s az utóbbi napokban egyetlen kilépés sem történt.

Az MSZP megyei elnöki posztját is betöltő politikus elmondta, személy szerint megkönnyebbüléssel fogadta Gyurcsány Ferenc kilépését.

A szocialistáknak nem arról kell meggyőznie a választókat 2014-ben, hogy jól kormányoztak, nem a múlt elvesztett csatáit kell újravívni, hanem arról, hogy reális demokratikus, baloldali alternatívával képesek a jövőben jobb utat mutatni Magyarországnak.

Comments Closed