Kínos: elaludt egy belgrádi nemzetközi tanácskozáson a cseh külügyminiszter

Elaludt egy Belgrádban rendezett nemzetközi tanácskozáson a cseh külügyminiszter – szép számú nézőközönség és bekapcsolt tv-kamerák előtt.

Szombati cseh és szlovák újságok a szerbiai bulvárlap, a Kurir alapján számoltak be az esetről. A Kurir címlapsztorit készített Karel Schwarzenberg “legalább félórás meghitt szunyókálásából”, botránynak minősítve, hogy az akkor történt, amidőn a nemzetközi konferencia résztvevői a Balkán biztonságáról vitatkoztak.

A Mladá Frota Dnes című prágai újság ennek kapcsán emlékeztetett arra, hogy a cseh diplomácia irányítója parlamenti üléseken is rendszeresen elalszik. A lap kérdésére ezt korábban Schwarzenberg azzal indokolta, hogy “ha sok ember tartózkodik a teremben, és alacsony a levegő oxigéntartalma, ráadásul pedig a vakító fényszórók miatt kénytelen vagyok behunyni a szememet, akkor nem tudok ellenállni az alvásnak. De persze ügyelek arra, hogy ne mulasszak el fontos dolgokat. Sajnos ez nem mindig sikerül.”

Cseh politikusok nem először váltanak ki kuncogást külföldön. Áprilisban bejárta a világot egy videofelvétel, amely Václav Klaus államfőt mutatta, amint egy külföldi látogatás alkalmával feltűnés nélkül zsebébe csúsztatott egy protokoll használatra szánt golyóstollat.

Comments Closed