Államadósság 2002-2010 – MSZP: nem köthető pártokhoz az államadósság növekedése

A szocialista Gúr Nándor szerint az államadóság növekedése sem a bal-, sem pedig a jobboldalhoz, hanem egy adott időszakhoz köthető.

Az Országgyűlés Foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának elnöke miskolci sajtótájékoztatóján szerdán beszélt erről. Mint mondta, az államadóság mértéke már az Antall-kormány idején nőtt, a Horn-kormány ezt három év alatt, évente 3 százalékkal csökkentette 62 százalékra, ez a mutató az első Orbán-kormány regnálása idején tovább emelkedett, most pedig “köszönhetően a magán-nyugdíjpénztárak államosításának” 77 százalékra csökkent.

Akkor, amikor a mostani kormány Medgyessyről, Gyurcsányról és Bajnairól beszél, Orbán Viktort is hozzá kell tenni – mondta az ellenzéki politikus, közölve, hogy az első Orbán-kormány idején is négy százalékkal nőtt az államadósság.

Kitért arra is, hogy a választási kampányban beharangozott egymillió munkahely megteremtésnek “írmagját sem” látják, szerinte a radikális adócsökkentéssel a munkavállalók sokasága rosszabbul járt, és a hangzatos ígéretek után a közbiztonság sem javult.

Comments Closed