A cukoripari privatizációt vizsgáló eseti bizottság augusztus elején lát munkához

A magyar cukorgyárak privatizációját, valamint Magyarország Európai Unióhoz történő csatlakozása óta a közösségi cukorreformok során képviselt magyar álláspontot értékelő, és annak belföldi következményeit feltáró eseti vizsgálóbizottság augusztus elején kezdi meg érdemi munkáját.

Erről a testület keddi ülésén döntöttek a honatyák.

Az országgyűlési képviselők az ülésen megvitatták, hogy milyen munkamódszer szerint folytassák a vizsgálatot. Úgy határoztak, hogy a szükséges iratanyag bekérésével párhuzamosan megkezdik az ügyben a meghallgatásokat is. Így augusztus 8-án a Cukorrépa-termesztők Országos Szövetségének (CTOSZ) volt főtitkárát, Kelemen Istvánt kívánják meghallgatni, valamint a Cukoripari Kutatóintézet vezetőjével is várhatóan találkoznak.

Font Sándor, (Fidesz) a bizottság társelnöke a testületnek javasolta, hogy  olyan vizsgálati metódus alapján kezdje meg munkáját az eseti bizottság, amely elsősorban a magyarországi cukorgyárak privatizációjának körülményeire, illetve az uniós csatlakozást követően a közösségi cukorreform során a magyar kvótacsökkentés mikéntjére keresi a választ.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.