Budaörsi tinédzsertragédia: az egyik lány már próbálkozott az öngyilkossággal

Újabb fordulat a vasárnapi, megrázó tinédzser-halál ügyében: az MTV Híradója úgy tudja: a két lány közül az egyik korábban is próbálkozott öngyilkossággal, és már akkor is az interneten keresett magának társat.

A rendőrség csak annyit közölt, hogy öngyilkosságban való közreműködés miatt nyomozást indított a tegnap, Budaörsön holtan talált két fiatal lány ügyében. A 19 és 21 éves lányokat egy parkoló autóban találták meg, a halálukat mérgezéses fulladás okozhatta számolt be róla a Híradó.

Most szakértők vizsgálják a 19 és a 21 éves lány számítógépeit és mobiltelefonjait: elemzik, hogy az utóbbi időben kit hívtak, miről sms-eztek, kivel emaileztek, milyen internetes oldalakat látogattak.

A nyomozók kihallgatják a családtagokat, ismerősöket, osztálytársakat, barátokat. A Budaörsi Rendőrkapitányság öngyilkosságban való közreműködés bűntette miatt folytat büntetőeljárást, feltérképezik az elhunyt lányok kapcsolatrendszerét, és szakértők kirendelésével vizsgálják az eset további körülményeit – közölte a MTV Híradójával Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Magyarországon törvény tiltja az öngyilkosságban való közreműködést. Aki a másikat rábírja, hogy megölje magát, vagy segítséget nyújt, például mérget szerez vagy tanácsot ad, az 5 év börtönbüntetést is kaphat – arról egyelőre nincs hír, hogy bárki segített-e a két fiatalnak.

A toxikológus szerint gyakori jelenség, hogy az érettségi- és felvételi időszakban, valamint a nyári fesztiválok környékén a szokottnál több fiatal próbálkozik öngyilkossággal, de ezek a kísérletek többnyire segítség-kérések, és ritka az ennyire elszánt és tudatos előkészület.

Van egy olyan réteg, aki nem nyugszik bele, hogy beveszek egy kis altatót, nyugtatót, és jótékonyan átalszom magam Hádész birodalmába – ami valljuk be, keveseknek szokott sikerülni-, hanem tudatosan rákeres az internetre, és tudatosan biztos megoldásokhoz fordul – mondta a Híradónak Zacher Gábor toxikológus.

A lányok mészkénlevet és sósavat öntöttek össze, amelyből hidrogén-szulfid szabadult fel. A zárt autót elárasztó gáz megbéníthatta a lányok légzését, és megfulladhattak.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.