Az MSZP vizsgálódik az új alkotmány nemzeti konzultációs kérdőíveinek ügyében

Az MSZP vizsgálódik az új alkotmány tartalmára vonatkozó nemzeti konzultációs kérdőívek ügyében, miután a sajtóból úgy értesültek, hogy a civil kontroll nem érvényesült a kérdőívek feldolgozása során – jelentette be Nyakó István, a párt országgyűlési képviselője szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Mint mondta, úgy tudják, a Nyilvánosság Klub képviselőinek nem biztosította a civil kontroll lehetőségét a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala, amikor betekintést kértek a konzultációs kérdőívek feldolgozásának folyamatába.

Nyakó István megemlítette, mivel a vita a hivatal és a civil szervezet között azóta is fennáll, az ellenzéki párt képviselői úgy döntöttek, maguk tájékozódnak a hivatalnál. Szólt arról, hogy a hivatal vezetőségétől kértek dokumentumokat, s a szükséges okiratokat reményeik szerint hamarosan megkapják.

Kitért arra, hogy a kormányhoz is intéznek kérdéseket az ügyben, tudakolják többek között, hogy a nemzeti konzultációs kérdőívek ügyiratnak számítanak-e, iktatták-e azokat, számszerűségüket mennyire lehet bizonyítani, kutathatók lesznek-e ezek az iratok vagy a későbbiekben megsemmisítik azokat.

Közlése szerint akkor is, ha mindent rendben találnak, és akkor is, ha visszásságokra bukkannak, kiállnak a nyilvánosság elé a vizsgálódás eredményeivel. A vizsgálat kapcsán felveszik a kapcsolatot a Nyilvánosság Klubbal – tette hozzá.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.