Robot játszótárssal játszhatnak a dél-koreai gyerekek

Kifejezetten gyerekeknek szánt robot játszótárssal rukkolt elő Dél-Korea második legnagyobb mobilszolgáltatója, a KT vállalat. A Kibot névre keresztelt modern játszótársnak majom feje és érintőképernyővel ellátott teste van.

A mindössze húsz centiméteres robot könyvet olvas, énekel, internetes játékokkal játszik és forgás közben folyamatos pislogással, valamint bólintással szórakoztatja gazdáját. Egy elektromos kártya révén az apró készülékkel a gyermek videohívást is kezdeményezhet szüleihez.

Az elsősorban három-hét éveseknek szánt Kibot “játsszunk” felkiáltással jelzi, ha társaságra vágyik és megköszöni, ha kicsit megcirógatják. A szülők mobiltelefonjuk segítségével távolról is irányíthatják a robotot, sőt a testétbe épített kamera segítségével gyermeküket is ellenőrizhetik – sorolta Kibot előnyeit a KT vállalat illetékese.

Tavaly mintegy harminc robot-angoltanárt teszteltek a dél-koreai iskolákban és a helyi kormány a következő három évben összesen 100 milliárd koreai von-t (17 milliárd forint) készül befektetni az iparágba.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.