Félmilliárdba került a levelezés az új alkotmányról

Bár a választásra jogosult 8 millió ember közül csak 920 ezren válaszoltak a kormány alkotmányügyi kérdőívére, a levelezés és az űrlapok feldolgozása így is több mint félmilliárd forintba került – tudta meg a Blikk.

A pénteki lapban a miniszterelnök szóvivője kifejtette: így is olcsóbb volt az állampolgárok véleményének kikérése, mint ha népszavazást írtak volna ki az új alaptörvényről. Szijjártó Péter ismertette: 487 millió forintba került a kérdőívek kiküldése, ami kevesebb mint 10 százaléka egy népszavazás költségeinek. Mint elmondta, a visszaérkezett ívek feldolgozására egy diákszövetkezettel szerződtek 6,13 millió forintért.

A 920 ezer válaszlevelet néhány hét alatt, szkennerekkel dolgozták fel. Az utolsó, kifejtős kérdésre érkezett válaszok feldolgozásához kismamák távmunkáját vették igénybe, 22,6 millió forintért.

A különféle munkafolyamatokban egyébként csökkent munkaképességű emberek is részt vettek – mondta Szijjártó, aki hozzátette: a Nemzeti Konzultációval kapcsolatos társadalmi célú hirdetéseket ingyenesen közölték a tévé-, rádióadók – írta a lap.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.