A legerősebb utórengés: halálos áldozatok és sok sebesült

Két halálos és 132 sérült áldozata van a csütörtök esti, 7,1-es erősségű japáni földrengésnek – közölték pénteken a katasztrófamentők.

Az egyik halálos áldozat, egy 79 éves férfi sokkot kapott Mijagi prefektúrában, egy 63 éves nő pedig Jamagata prefektúrában azért halt meg, mert az órákon át tartó áramkimaradás miatt nem működött a lélegeztetőgépe. Az ország északkeleti részén 3 millió 600 ezer otthonban szűnt meg az áramszolgáltatás.

A földrengés Szendai várostól 66 kilométerrel keletre, a Csendes-óceánban, 49 kilométeres mélységben történt, közép-európai idő szerint csütörtök délután fél öt órakor. A hatóságok szökőárriadót rendeltek el, amelyet nem sokkal később lefújtak. A térség egyetlen atomerőműve sem szenvedett kárt – közölte a nukleáris biztonsági hivatal.

Az újabb rengés csaknem egy hónappal azután történt, hogy március 11-én a távol-keleti szigetország történetének legerősebb, 9-es fokozatú földmozgását regisztrálták, amely pusztító erejű tengeri szökőárt váltott ki. A CNN amerikai hírtelevízió szerint a mostani volt a legerősebb utórengés a március 11-i természeti csapás óta.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.