Digitális nyomda Budaörsön: könyvek, kiadványok kis példányszámban

Új digitális nyomda kezdte meg működését Budaörsön a Kisfaludy u. 40. szám alatt. Érdekes módon a fejlesztést éppen a gazdasági válság indukálta, mivel egyre csökkenő példányszámok jellemzik a nyom­datermékek piacát is.
Kevesen tudják, hogy milyen neves, komoly nyomdai, grafikai szakmai múlttal rendelkező cégeknek ad otthont Budaörs. Ilyen a lakótelepen is a már sokak által is­mert NyomdaPont / KönyvesPont-ot működ­tető Starkiss Stúdió is. Meg­­alakulásától kezdve (18 éve) budaörsi székhelyű vállalkozás.

„Munkáink a nyomdai paletta szinte teljes skáláját átfogja. Számos folyóiratnak, kiadványnak, köztük Nívó-díjjal elismerteknek, Szép Magyar Könyv-díjasoknak, illetve nagy rendezvényeken, nemzetközi könyvásárokon sikert aratott műveknek a megvalósításában, megalkotásában vettünk részt. A névjegytől a legbonyolultabb tudományos kiadványokon (kémia, matematika, fizika stb.) keresztül a látványos óriásplakátokig bármilyen nyomdai eljárással készülő termék előállításában tudunk segíteni ügyfeleinknek” – olvasható a www.starkiss.hu-n.
A könyvek kolofonjában megbúvó, és nem is minden esetben felsorolt, a könyv születésénél bábáskodók nevét ritkán nézik meg az olvasók. Pedig a „könyvek napszámosai” több figyelmet érdemelnének, mint ahogy más szakmák sokaságának névtelen művelői is.
A Starkiss Stúdió az Akadémiai Kiadó, a Complex Jogi Kiadó, más kiadók, cégek és partnerek számos maradandó értéket képviselő kiadványai megvalósításának tevékeny részese.
Sokan temetik a nyomtatott termékeket az internet megállíthatatlan térnyerése láttán. Ám kétségbevonhatatlan, hogy kézbe venni egy „nyomdaszagú” könyvet semmi mással össze nem téveszthető élmény… Hát még, ha az a könyv akár a saját műve is lehet valakinek! Ennek sincsenek már áthidalhatatlan akadályai a digitális nyomdák egyre bővülő és egyre olcsóbbá váló szolgáltatásainak köszönhetően. Akár egy darab könyv is elkészíthető! Karácsonyra a cég egyik ügyfele a saját meséit nyomatta ki könyv formájában unokáinak, névre szólóan, mi több, azok az unokák történetei alapján íródtak! Ennél „egyedibb” ajándék el sem képzelhető!
A digitális nyomdák terjedésével új lehetőségek nyílnak meg azok előtt is, akik a hagyományos technológia miatt nem vehették igénybe a nyomda nyújtotta lehetőségeket. A Starkiss Stúdiónál könyvkiadással kapcsolatos teendőkben és adminisztrációban is segítenek (06-23-428-264).
(KS)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.