Férfi kézilabda-vb: győzelem a németek ellen

A magyar férfi kézilabda-válogatott 27-25-re legyőzte a német csapatot a svédországi világbajnokság középdöntőjének hétfői játéknapján, és ezzel a saját kezébe vette a sorsát az olimpiai selejtezőt illetően. Jó kezdés (4-1) után látványosan visszaesett a támadójáték, pedig már Perez is rendelkezésre állt, és fordítottak a németek. A félidőben 12-10-re vezetett az ellenfél. A második játékrész is jól kezdődött magyar szempontból, és előbb sikerült fordítani, majd az izgalmas hajrában a két pontot is begyűjteni. A magyarok kedden 18:30-kor a már biztos elődöntős spanyolokkal találkoznak.

Középdöntő, I. csoport (Jönköping): 2. (utolsó előtti) forduló: Magyarország –Németország 27-25 (10-12)

Ezen a meccsen már pályára lépett Perez is, aki Gulyás helyére került a keretbe. A 39 éves átlövő már a kezdésnél a pályán volt, nem csereként számított rá a kapitány. A melegítésnél ugyanakkor Gál vádlisérülést szenvedett, és a lelátóra kényszerült. A magyarok három átlövővel kezdtek, Perez mellett két németországi légiós, Mocsai és Ilyés is pályára került, utóbbi volt egyben az irányító is. Fazekas három védéssel mutatkozott be, közben támadásban három akció is góllal zárult.

A németek már a 8. percben, 4-1-es hátrányuknál időt kértek, ugyanis a magyar védőfal, Perezzel megerősítve szinte áthatolhatatlannak bizonyult számukra. Ezt követően a szerencse kétszer is a németek mellé állt, és a 11. percben már ők vezettek 5-4-re, igaz, kapusuk, Bitter is elkapta a fonalat.

Császár jött be szervezőnek, majd Schuch jutott a kiállítás sorsára, és amikor büntetése lejárt, már 7-4 volt az állás a rivális javára. A magyarok nyolcperces gólcsendjét éppen az új irányító törte meg. A németek jól rendeződtek vissza, nem lehetett gyorsan indulni, mindig agresszív védőfal állta útját az akcióknak. Ráadásul Bitter előbb Császár hétméteresét, aztán Iváncsik Gergő ziccerét, végül Ilyés ejtését hatástalanította.

Mocsait is “kiszórták” a dán bírók, akik kisvártatva Sprengernek sem kegyelmeztek. Ebben a szakaszban hatékonyabb lett a magyarok védekezése, sikerült gyors kontrákat vezetniük, és ennek következményeként a 23. percre 8-8-ra módosult az állás. Furcsa módon Mocsai kapitány ekkor kért időt, és a következő két percet az emberhátrányban lévő németek 2-0-ra megnyerték. A szünet előtt Schuch megint kiült, és a pihenőre megmaradt a különbség a két csapat között.

A folytatást Császár “odanemnézős” gólpassza vezette be. Gensheimer ziccert rontott, csapata pedig emberhátrányba került, ám így is 1-1-re hozták ezt az etapot. Az újabb német kiállítás alatt Perez egyenlített a 39. percben (14-14). Ezt követően Fazekas bravúrjai és a hatékony támadások révén megint a magyaroknál volt az előny, de csak rövid időre.

Negyedórával a vége előtt 19-17-re lépett el a Mocsai-együttes, a kapitány fiát azonban kiállították. Mivel nem csökkent a különbség, a rivális időt kért. Zubai is kiült, ám Fazekas a kapuban védéseivel tartást adott. A túloldalon kollégája ismét hétméterest hárított, s az egyenlítés sem maradt el (52. perc: 21-21). Két újabb magyar gól éltette a győzelmi reményeket, de így is izgalmas volt a végjáték, mert mindkét oldalon akadtak hajmeresztő hibák.

Az 58. percben, 24-23-nál Mocsai időt kért, Ilyés találata kis nyugalmat adott, ám Glandorf is “beköszönt”. Egészpályás letámadásra jöttek ki a németek, de ide-oda cserélt gazdát a labda. Az utolsó percben Császár volt eredményes, Fazekas pedig bravúrral védett, így végleg eldőlt a fontos csata – a magyarok javára.

A magyarok ezzel ugyanakkor még nincsenek nyert helyzetben, ugyanis még előfordulhat, hogy mellettük a németek és az izlandiak is 4-4 ponttal zárnak, és rosszul jönnek ki a körbeverésből.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.