A NOB nem aggódik a 2014-es szocsi olimpia biztonsága miatt

A legnagyobb oroszországi repülőtéren hétfőn elkövetett terrortámadás ellenére a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) biztos abban, hogy a 2014-es szocsi téli olimpián a hatóságok garantálni tudják a vendégek és a sportolók biztonságát. A NOB keddi közleményében jelezte, nincs kétsége az orosz rendezők felkészültségével kapcsolatban, a szervezők számára ugyanis a játékok zavartalan lebonyolítása a legfőbb célkitűzés. “A biztonság kérdésében a felelősség teljes mértékben a helyi hatóságoké, mi pedig meg vagyunk győződve arról, hogy Oroszország ezt a feladatot gond nélkül megoldja” – írta közleményében a NOB.

A domogyedovói repülőtéren hétfő délután egy öngyilkos merénylő robbantotta fel magát, a halálos áldozatok száma elérte a 35-öt, s az orosz egészségügyi minisztérium késő éjszakai jelentése szerint további 128 személy sérült meg, kórházba 86 került, közülük 41 állapota igen súlyos, illetve életveszélyes.

Dmitrij Medvegyev államfő kedden Moszkvában úgy nyilatkozott, feltétlenül garantálni kell a szocsi ötkarikás esemény biztonságát, s felszólította a kormányt, hogy dolgozzon ki szigorúbb repülőtéri ellenőrzésekre vonatkozó javaslatot. Az elnök szerint a Domogyedovón történtek arról tanúskodnak, hogy elégtelenül működtek a biztonságért felelős szervek és szolgálatok.

Oroszország a 2014-es téli játékok után 2018-ban labdarúgó-világbajnokságot is rendez.

(MTI)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.