Figyeljünk oda a zöldhulladékra!

(Budaörs, 2024. március 21. – Budaörsi Infó) A budaörsi kertes, családi házas övezetek lakosai évente tíz darab ingyenes zöld zsákot vehetnek át a BTG ügyfélszolgálatán, a Dózsa György utcai irodában, ügyfélfogadási időben.

 

 

A lehullott falevelek, ágak összegyűjtésekor, fűnyíráskor is fontos, hogy odafigyeljünk a környezettudatosságra, és a zöldhulladék-gyűjtést válasszuk.

Ugyanis az így begyűjtésre kerülő zöldhulladék (fa- és bokornyesedék, nyírt fű, gyom), ahelyett, hogy elégetnék vagy lerakóra kerülne, komposztálás után újra visszakerül a természetes körforgásba.

A BTG azt kéri, hogy a zöldhulladékot legkésőbb a lakókörzetére érvényes elszállítási napon reggel 5 óráig, hogy a járművekkel megközelíthető, jól látható helyre helyezze ki mindenki az ingatlana elé úgy, hogy az a gyalogos vagy autós közlekedést ne akadályozza.

 

AMIRE FONTOS ODAFIGYELNI! 

– A zöldhulladékot (lomb, fa- és bokornyesedék, nyírt fű, gyom) bezsákolva helyezze ki az ingatlan elé.

– Kizárólag az FKF logóval ellátott, “KERTI ZÖLDHULLADÉKGYŰJTŐ-ZSÁK” feliratú lebomló hulladékgyűjtő-zsákokat szállítják el, egyéb zsákokban kihelyezett zöldhulladékot nem.

 

 

zoldhulladek

 

– A zsákokon kívül elszállítják a kisebb, maximum 10 cm átmérőjű faágakat, gallyakat is, amelyek kb. egyméteresre darabolva, megfelelő vastagságú zsineggel kötegelve helyezhetők ki a zsákok mellé. Az ennél vastagabb, illetve ömlesztve kihelyezett ágakat nem szállítják el.

– A lebomló zsákok szavatossági ideje – anyagukból adódóan – rövidebb, ezért javasolják, hogy megvásárlás után mielőbb használja fel.

– A begyűjtött zöldhulladékból komposztálási technológiával minősített, engedéllyel rendelkező talajjavító anyag készül, ezért nagyon fontos a hulladék tisztasága.

– Ügyeljen arra, hogy a zsákba kizárólag zöldhulladék kerüljön! Amennyiben a BTG munkatársai a zöldhulladékos zsákokban háztartási hulladékot vagy egyéb nem odavaló anyagot találnak, a zsákot nem szállítják el.

 

A zsákokat minden esetben jól látható, járműveinkkel megközelíthető helyre helyezze ki!

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.