Talpra Magyarok Közössége néven indít mozgalmat Magyar Péter

Talpra Magyarok Közössége néven mozgalom indítását jelentette be a március 15-i nemzeti ünnepen tartott rendezvényén Magyar Péter jogász Budapesten.

 

Azt mondta, hogy a most elindított mozgalmat politikai párttá kívánja alakítani. A márciusi ifjakhoz hasonlította hallgatóságát, akik szerinte ugyanúgy változásokat akarnak, mint az 1848-asok.

A 176 évvel ezelőtti forradalom hősei összetartozásból is példát mutattak – tette hozzá és úgy fogalmazott, hogy “sosem szabad elveszíteni a reményt” és “elsősorban magyarok vagyunk”.

Magyar Péter vélekedése szerint Magyarország ma a “kormányközeli oligarchák szűk csoportjának” irányítása alá került. Úgy látja, ez elsősorban az európai uniós források kapcsán figyelhető meg, amelyet – szerinte – nem az ország gyarapodására használtak fel.

Létrehozandó pártját középen álló politikai erőként definiálta, amely le kíván számolni a “szekértábor-logikával”. Szerinte a Fidesz bár “leépítette a demokráciát”, választáson legyőzhető.

 

Budapest, 2024. március 15. Magyar Péter jogász beszédet mond a március 15-i nemzeti ünnepen tartott rendezvényén az Andrássy úton 2024. március 15-én. Magyar Péter Talpra Magyarok Közössége néven mozgalom indítását jelentette be, amelyet politikai párttá kíván alakítani. MTI/Balogh Zoltán

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

 

A jogász egy jövőben megalakítandó új kormány feladatának nevezte többek között az oktatás és az egészségügy színvonalának javítását, valamint azt, hogy a fiatalok ne külföldön, hanem szülőhazájukban képzeljék el életüket. “Minőségi oktatás és egészségügy, valamint a jövőbe vetett hit nélkül nincs magyar jövő” – mondta, hozzátéve, hogy nem “poroszos oktatási rendszerre” van szükség, hanem arra, hogy a gyermekeket a való életre neveljék.

Kijelentette: a kormány az elmúlt időszakban több mint 1300 milliárd forintot költött propagandára, ez az összeg pedig az oktatás és az egészségügy színvonalának javításához “éppen elég lenne”.

Magyar Péter nem ért egyet azokkal, akik szerint azért kell dolgozni, hogy befagyasszák a Magyarországnak járó európai uniós forrásokat, inkább azt kell megfelelően ellenőrizni, hogy ezeket a pénzeket hogyan használják fel. Hangsúlyozta Magyarországnak az EU-val és a NATO-val való szövetségének fontosságát.

Az ukrajnai háborúval kapcsolatban azt hangoztatta, hogy abból Magyarországnak ki kell maradnia, és a menekülteket továbbra is segíteni kell; annak határozottabb hangsúlyozását szorgalmazta, hogy Oroszország az agresszor.

Mozgalma programpontjai közül a környezetvédelmet, a nyugdíjasok és a fogyatékossággal élők megsegítését, az Európai Ügyészséghez való csatlakozást, “a nemzeti vagyon átjátszásának felülvizsgálatát” emelte ki, a fiatalok számára pedig bérlakásprogram létrehozását sürgette.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.